Return to site

Na ACC1 wint ook ACC2 van Quick Haag

[door Jim Dukker] Nadat de mannen van het eerste de dag ervoor hadden laten zien hoe je van Quick moet winnen, was het nu aan ons om dat te herhalen. Toen de toss door Stephan werd gewonnen, werd Quick het veld in gestuurd op 't Loopveld.

 

Na een prima opening van onze nieuwe aanwinst Neerav en de inmiddels ervaren kracht Ajit van 68 werd het eerste wicket pas verloren na 19 overs. Een groot partnership van 100 voor het 2e wicket van Jamie en Neerav zorgde er vervolgens voor dat we een platform hadden om snel runs toe te voegen in het laatste gedeelte van de innings. Nadat Jamie dan uiteindelijk, na 55 runs gemaakt te hebben, uitging in de 32e over, konden we door boundaries van onder andere Bas nog 60 runs toevoegen in de laatste 8 overs. Neerav was met 74 runs uiteindelijk de hoogst scorende batsman, en als hij hard blijft werken aan het runnen tussen de wickets, dan gaan er waarschijnlijk nog wel meer runs volgen. Uiteindelijk eindigde ACC2, na wat hulp op het gebied van extra’s, op 224/6 na 40 overs.

[

Na de lunch begon ACC echter matig. Er werd wel een wicket opgepikt in de eerste over, maar door het weggeven van extra’s kon er niet echt druk uitgeoefend worden op Quick. Echter, door snelle en goedkope overs van Shreyas en Bas in het midden konden we de runrate zodanig drukken dat Quick er wel heel veel moest maken in het laatste gedeelte van de wedstrijd. De pogingen om boundaries te slaan leidden vooral tot veel wickets in plaats van veel runs. Hierdoor konden wij de wedstrijd uiteindelijk naar ons toe trekken. Quick strandde op 203/7 na 40.

 

Interessante cijfers:

Neerav: 74 runs (5x4, 1x6)

Jamie: 55 runs (5x4, 2x6)

Jim: 5 wickets