Return to site

 

Na winst op Rood & Wit: ACC 1 naar halve finales T20 competitie

[door Ernst-Pieter Knüpfer]     Dankzij winst op Hoofdklasser Rood en Wit heeft ACC 1 zich vrijdagavond op 't Loopveld geplaatst voor de halve finales van de T20 competitie. De overige teams die zich hebben geplaatst zijn Dosti, Excelsior en HCC. De halve finales en de finale worden op zaterdag 20 augustus op het terrein van VRA gespeeld.

Eerst battend kenden we met Rehmat Zulfiqar (16) en Mangaliso Mosehle (11) een redelijke start. Na 5 overs stonden we op 37 voor 2. Sikander Zulfiqar (5) en Usman Malik (2) konden geen potten breken en verloren spoedig hun wicket Gelukkig wisten JP de Villiers en Saqib Zulfiqar met verstandig batten het tij te keren. Rustig hun innings opbouwend met singles tilden zij de score van 50 voor 4 na 7 overs tot 99 voor 4 na 15 overs. Zij zouden uiteindelijk niet meer uitgaan en het eindtotaal van onze innings naar 147 voor 4 tillen. JP de Villiers wederom een T20 fifty (59) en Saqib Zulfiqar (40), eindigden beiden ongeslagen in een partnership van precies 100 runs.

Het runnen tussen de wickets was van hoog niveau, het batten zeer gedisciplineerd. Cricket zoals cricket gespeeld moet worden.

Rood en Wit deed een dappere poging en ging zeer voortvarend van start, getuige een score van 59 voor 1 na 6 overs. Onze pacebowlers moesten het allen ontgelden en werden allen hard weggeslagen. De kentering kwam met het aanzetten van Ahmed Zulfiqar die met zijn medium pace het scoringtempo wist te temperen. Zijn cijfers van 1 voor 12 in 4 overs zijn hier getuige van.

Een fraaie direct hit run out van een oplettende Rehmat Zufiqar deed het wicket van coach Sesele (35), profcricketer in ZA bij de Knights, sneuvelen en daarmee was eigenlijk de angel uit de Rood en Wit innings. Even eerder had JP de andere coach, Bashir (24), trapped on the backfoot in front of the wicket, verschalkt. Rood en Wit, op 78 voor 3 na overs, probeerde het nog wel met overseas’ ‘Ducth’ international, Snater (16). Hij werd echter het eerste slachtoffer van een ontketende Anis Raza, die onbespeelbaar bleek voor de gasten uit Haarlem.

Rood en Wit had geen diepte in de batting en van 102 voor 4 was het op 114 all out, over en uit. De grote boosdoener was ongetwijfeld Anis Raza (zie foto), die maar liefst 6 wickets op zijn naam liet noteren voor slechts 9 runs, daarbij geholpen door 4 razendsnelle stumpings van Mangaliso Mosehle. Ook Asad Zulfiqar stak in goede vorm (1 voor 12 in 3 overs).

Het fielden van ACC was goed verzorgd en we bowlden deze keer slechts 1 wide in 20 overs. De fraaie running catches in het outfield door Saqib en Sikander Zulfiqar mogen zeker niet onvermeld blijven.

Al met al een mooie overwinning en behoud van uitzicht op de finale. Wie onze tegenstander wordt in de halve finale is nog niet bekend.

Tot slot een woord van dank aan David Schinkel voor het scoren.

broken image