Return to site

'Niets is mooier dan winnen van HCC uit' zeggen ze nu ook bij ACC U13

[door Jan Balk] ‘Niets is mooier dan winnen van HCC uit.’ Niemand minder dan onze legendarische veel te vroeg overleden allrounder Ton Disselkoen riep het 30 jaar geleden al. Afgelopen zondag bewees ACC U13 maar weer eens met een klinkende zege op HCC dat de woorden van Ton nog altijd actueel zijn.

 

De ‘Groote Haagsche’ zoals HCC ook wel wordt genoemd, geldt zonder enige twijfel als de meest gerenommeerde cricketclub van Nederland. Ik geloof dat ze wel 52 keer kampioen van Nederland zijn geworden. Zoiets staat ook zo maar op een van de reclameborden langs het veld. En op een gegeven moment speelde zowel HCC 1 als HCC 2 in de hoogste klasse.

 

Superioriteit

De club straalt ook altijd een machtige superioriteit uit en een beetje HCC-er blaakt van het zelfvertrouwen. Daarnaast ziet het complex er fantastisch uit met de schitterende witte kleedkamers  met de fraaie klok aan de ene kant en het prachtige clubhuis met even zo fraai terras aan de andere kant van het veld. Het is eigenlijk alsof je in Engeland bent.

 

Door dit alles zei Ton Disselkoen vroeger altijd: ‘Niets is mooier dan winnen van HCC uit.’ Ton zei het uiteraard in de week voordat we met ACC 1 in de competitie tegen HCC moesten spelen. En naarmate het later op de avond werd, kon Ton het ook zo maar zeggen in een week voordat we tegen VOC moesten. Of tegen Sparta of VOC. Zo werd het een gevleugelde uitspraak: ‘Niets is mooier dan winnen van HCC uit.’ En als het dan een enkele keer gebeurde, vierden we na afloop in Den Haag feest als nooit tevoren. In het prachtige clubhuis van HCC legden we de superieure Hagenaars dan rustig uit hoe cricket nou daadwerkelijk gespeeld moest worden.

 

Topscorer

Afgelopen zondag was het tijd voor een van de volgende generaties om HCC uit te verslaan. Het werd een geweldige wedstrijd waarin niemand minder dan Robert Wolfe topscorer werd met 25 runs. Ook Joshua Francis deed het met 20 runs geweldig terwijl Mark Wolfe (13), Ved Chuckarbutty (13), Gijs Evers (12 not out) en Aadit Dhaninkal (10) allemaal de dubbele cijfers haalden. Wij scoorden dankzij deze geweldige teamprestatie onder het toeziend oog van de geblesseerde razend enthousiaste supporter Tibo Balk 136 runs.

 

En ja hoor, na onze innings kwam de coach van het superieure HCC naar me toe om te vragen of ze door mochten batten als ze binnen de 25 overs ons totaal hadden gepasseerd. Ik kreeg helemaal dat ouderwetse gevoel van binnen en dacht op dat moment al meteen: ‘Niets is mooier dan winnen van HCC uit.’

 

Uitstekend

En zo geschiedde. De fantastische HCC-ers hadden het meteen moeilijk dankzij twee geweldige run outs van ACC. Ik geloof dat Robert zelfs een direct hit had terwijl Gijs ook uitstekend ingooide. Later waren er nog fraaie vangen van Joshua en weer Robert, die rustig man of the match kan worden genoemd. Bovendien werd er uitstekend gebowld door Gijs, Aadit Dhaninkal, Tristan de Man, Joshua, Robert, Ved en Olaf Erkens terwijl wicketkeeper Mark Wolfe zonder enige concurrentie sowieso de beste captain is die ACC U13 ooit heeft gehad. Zo haalde HCC niet eens de 100 runs en moesten ze genoegen nemen met 99 all out.

 

Ja, de voormalige Vrolijke Vriendjes van ACC U9 en de gewezen Geweldige Gabbers van ACC U11 zijn zo maar de Grote Gasten van ACC U13 geworden. Natuurlijk, de eerste twee competitiewedstrijden hadden we ondanks schitterende half centuries van Gijs Evers en Mark Wolfe kansloos verloren van Bloemendaal en VCC, maar deze legendarische zege op HCC uit maakt nu al het complete seizoen sowieso onvergetelijk Er is namelijk niets, maar dan ook helemaal niets mooier dan winnen van HCC uit.

 

Zondag 26 mei

HCC U13-ACC U13 0-2
ACC 136. J. Francis 20, R. Wolfe 25 retired.
HCC 99. Feber 22. G. Evers 2/11/3.

 

Zondag 19 mei

ACC U13-VCC U13 0-2
VCC 254/5. C. de Lange 52 retired, T. de Leede 50 retired, A. Nota 43 retired, F. Khawaja 21*, F. Nee 27.
ACC 115. M. Wolfe 50 retired. A. Nota 2/4/2.

 

Zondag 12 mei
ACC-Bloemendaal 0-2
ACC 141. G. Evers 58*. Sam 2/12/5, Talmer 2/11/5.
Bloemendaal 142/2. Leander 52, Maurits 37.

 

Fotobijschrift: Robert Wolfe, Olaf Erkens, Joshua Francis, Gijs Evers, Tibo Balk, Tristan de Man, Mark Wolfe, Ved Chuckarbutty, Aadit Dhaninkal (vlnr) en de liggende Pieter Erkens vieren feest na de klinkende zege op HCC.

broken image