Return to site

Nieuwjaarsbericht: Terugblik en vooruitblik

[door het bestuur]

Beste ACC'er,
 
Nieuwjaarsbericht: Terugblik en vooruitblik

Het bestuur van ACC wenst iedereen een fantastisch 2018!


Dit jaar heeft het bestuur er voor gekozen om geen nieuwjaarsreceptie te organiseren, in plaats hiervan is het de bedoeling een speciaal seizoen openingsevent te organiseren. Tevens zal naar verwachting de ALV al op korte termijn plaats vinden. Daarom is het nu een goed moment om op deze manier terug te kijken op het jaar dat achter ons ligt en ook al vooruit te kijken naar weer een mooi jaar.
 
2017 was een jaar waarin toch weer heel veel is gebeurd. Helaas zijn een aantal leden en vrienden niet langer onder ons, we hebben afscheid genomen van twee leden van verdienste, Monique Diepeveen en Wubbo de Boer.
 
Sportief gezien was het ook een jaar met wisselende resultaten. We hebben er weer twee kampioenen bij. ACC 1 won onder aanvoering van Saqib Zulfiqar voor de derde keer op rij het T20 kampioenschap, een unieke prestatie. En ook het getalenteerde U13 team sleepte de nationale titel binnen, de jonge helden werden tijdens de traditionele Boys & Girls day in de bloemetjes gezet. In de reguliere competitie was het jonge ACC 1 minder succesvol maar wist zich toch vrij eenvoudig te handhaven in de top klasse. ACC 2 had een moeilijk jaar met een erg wisselende samenstelling maar kon uiteindelijk toch een dreigende degradatie te voorkomen. De overige senioren teams hadden weer een prima jaar op hun niveau.
 
Het was voor de jeugd onder bezielende leiding van Richard, Rehan en Jan weer een goed jaar waarin iedereen met grote stappen vooruit is gegaan in de ontwikkeling van haar of zijn cricket kwaliteiten en een jaar waar het plezier ook weer van groot belang is geweest. Bij de jeugd deden alle teams mee om de prijzen, alleen de U13 was in staat de prijs ook te pakken.

Naast de reguliere competitie waren er in 2017 ook weer een heleboel extra cricket activiteiten. SGS was een zeer regelmatig en welkome gast op ACC en ook zijn er veel buitenlandse teams bij ACC op bezoek geweest voor een mooie pot cricket en veel gezelligheid. Onder leiding van Ricky Thorburn werd wederom om de The Mancunian Cup gespeeld op 2 september en later in die maand werd ook voor het eerst The Very Odd tournament georganiseerd dat zeker een terugkerend event op de kalender moet worden.
 
Organisatorisch veranderde er ook wel het een en ander. Er kwamen aardig wat nieuwe gezichten in het bestuur van ACC, vanaf april wordt het clubhuis nu ook gebruikt door de golfers van AMVJ en eind augustus kwam er een einde aan de samenwerking met de Sportkantine van Ben en Binnert. Na een korte periode van gewenning zijn ACC en AMVJ-golf volledig tevreden over de gang van zaken in ons mooie clubhuis en is er ook sprake van een goede samenwerking. Bij de overgang van de Sportkantine naar de Z-Kantine van Tuba hebben leden van beide verenigingen hun handen uit de mouwen gestoken om dit goed te laten verlopen.
 
Waar gaat ACC naar toe in 2018? We zullen verder gaan om  waar mogelijk verbeteringen in de organisatie door te voeren. Ook kijken we uit naar het tweede jaar van de samenwerking met  AMVJ golf. Wat de exploitatie van het clubhuis betreft zal er binnenkort weer een verandering zijn. Door interne veranderingen bij de Z-Kantine heeft Tuba helaas laten weten niet op de bekende manier de exploitatie te kunnen voort zetten. Gelukkig hebben we inmiddels in overleg met de Z-Kantine een nieuwe partij gevonden die de exploitatie zal overnemen. Deze partij die ook al namens de Z-Kantine bij ACC actief is geweest zal op de nu ingeslagen weg verder gaan. Zodra alle afspraken gemaakt zijn zullen wij hier meer over communiceren.
 
Sportief gezien zijn we ook al weer druk bezig het plaatje voor komend seizoen rond te krijgen. Voor ACC 1 is de doelstelling weer om zich te handhaven in de Topklasse. Gezien de verwachte erg jonge samenstelling van ons eerste team mogen we (nog) niet een klassering in de top 2-3 verwachten. De kern van het team zal gevormd worden rond de vier gebroeders Zulfiqar en andere jonge speler zoals Jim, Raza, Shirase en een goede overseas speler. Helaas heeft Ushman Malik aangegeven de club te verlaten. Saqib zal het aanvoerderschap natuurlijk weer op zich  nemen en het is de bedoeling dat Asad dit jaar de rol van wicket keeper gaat oppakken, hiervoor heeft hij in de winter keihard getraind in Zuid Afrika.
 
Komend seizoen zal ACC 2 een constanter team moet worden met een vaste kern en minder wisselingen van samenstelling waardoor de prestaties weer op een hoger niveau zullen komen en er meegedaan kan worden om de strijd om de bovenste plaats. Voor de overige senioren teams zal het doel zijn een goede balans te vinden tussen de sportieve en sociale prestatie.
De jeugd teams zullen verder gaan op de ingeslagen weg. Plezier en sportieve prestatie in de juiste verhouding. De jeugd commissie is al weer druk bezig om de plannen voor het nieuwe seizoen uit te werken. Het vermelden waard hierbij is dat het ook de bedoeling is om in 2018 weer een jeugdtour re organiseren.
 
Alles bij elkaar ligt er weer een mooi cricket jaar voor ACC te wachten.
Sportieve groeten,
Het bestuur