Return to site

Nostalgisch verzamelen bij Heineken Hoek op het Leidseplein

[door Jan Balk]     Malcolm van Steeden, de beste Argentijnse cricketer die ooit voor ACC heeft gespeeld, is komend weekend in Amsterdam. Dat vieren wij zaterdag uitgebreid vanaf 17.00 uur bij de Heineken Hoek op het Leidseplein.

Ik heb in een ver verleden ooit met Malcolm van Steeden in Argentinië gecricket. Het was zonder twijfel helemaal geweldig.

Barbecue

Eén van mijn mooiste herinneringen aan Malcolm was de barbecue na een training ergens midden in Buenos Aires. Malcolm nodigde op de avond zelf, het was een willekeurige dinsdag, spontaan het hele team uit om bij hem te komen barbecueën.

Thuis bleek Malcolm, het was inmiddels een uur of tien, helemaal niets in huis te hebben. Wel stonden er grote lege bierglazen in de vriezer. Want als Malcolm thuis bier ging drinken, dan moest het natuurlijk wel ijskoud zijn.

Maar Malcolm had niks in huis en het hele team had honger en dorst. Gelukkig kan je midden in Buenos Aires 24/7 zelfs bij de benzinepomp bier en goed vlees kopen. Dus lag, nadat we het een en ander hadden gehaald, rond middernacht het eerste Argentijnse worstje op de barbecue. Het werd uiteraard een legendarische avond.

Fantastisch

Jaren later was Malcolm, ook nog eens een groot fan van Bob Marley, een paar maanden in Nederland en speelde hij één seizoen voor ACC. De hard slaande batsman hielp ACC 1 onder leiding van coach Jamie Lee met een fantastische innings onder meer aan een prachtige zege op Kampong. Malcolm speelde sowieso het hele seizoen voor verschillende teams van ACC de sterren van de hemel. Vooral tijdens de derde innings.

En nu komt Malcolm dus zo maar een weekendje naar Amsterdam. Daarom hebben we besloten om komende zaterdag 2 juli om 17.00 uur te verzamelen bij de Heineken Hoek op het Leidseplein in Amsterdam. Voor mensen, die Malcolm kennen, is het natuurlijk fantastisch om hem weer eens te zien. En voor mensen die Malcolm niet kennen, is het geweldig om hem eindelijk eens een keer te ontmoeten. Kortom: iedereen is welkom. De voormalige cricketinternationals Marc Nota en Malcolm zelf hebben al toegezegd om aanwezig te zijn. Dus het belooft sowieso een geweldige avond te worden.

Om het makkelijk te maken heb ik in de geest van die legendarische barbecue van zo’n twintig jaar geleden in Buenos Aires helemaal niets geregeld voor de nu al zo bijzondere verzameling van komende zaterdag. Behalve dan een tijd: 17.00 uur. En een kroeg: Heineken Hoek.

En geef toe, meer heb je eigenlijk niet nodig in het leven. Tot zaterdag!

Fotobijschrijft: Malcolm van Steeden (rechts), de beste Argentijnse speler die ooit voor ACC heeft gespeeld, komt komend weekend naar Amsterdam toe.

broken image

Foto: Facebook Malcolm van Steeden