Return to site

Oefenwedstrijd VCC – ACC met nieuwe gezichten

[door Observer] Zondag 10 april stonde de 2e oefenwedstrijd op het programma en wel in Voorburg tegen VCC. Zoals al eerder gemeld kwamen er dit voorjaar ca. 20 nieuwe spelers binnen lopen op het Loopveld. Daarnaast heeft de Technische Commissie besloten om in de rangen van alle elftallen naar de sterkste spelers te zoeken. Dit leidde er oa. toe, dat in het voor-seizoen zo veelvuldig en intensief getraind werd in de buitenlucht. Weer, of geen weer.

Als gevolg van deze scouting trad nu een elftal aan dat op een hand vol plaatsen gewijzigd was met dat van een week terug, terwijl bovendien enkele jeugdige kandidaten hun school verplichtingen ivm. examens moesten laten voorgaan.

Ook VCC was verre van volledig. In de media werd al bericht over meerdere grote namen die dit jaar in wisselende volgorde het elftal van VCC aanzienlijk komen versterken. (zie artikel van Bertus de Jong dd.7/4/22 op Topklasse Live – “latest”) De meest aansprekende naam is de Zuid Afrikaanse International Janneman Malan, die bovendien zijn (grote) broer ook nog mee brengt.

VCC mocht eerst batten en kwam in 40 overs tot 197/8 waarvan T.de Grooth (44) en K.Nieuwoudt (39) topsorers waren. N.Saran (2/48/8) en Ch.McInerney (2/30/5) waren onze meest succesvolle bowlers. Voorts namen A.Zaidi, Arnav Mishra, H.Ghairat en E.Meakhel elk 1 wicket.

Wij konden daar niet tegen op en strandden op 159/8 waarvan A.Raza (31) – F.Wegener (27) en N.Saran (47). In de thans twee gespeelde oefenwedstrijden waren Raza (met 23 + 31) en Saran (met 33 + 47) tot nu toe het meest productief aan bat. Onze Overseas Pro, Thomas Hobson, staat geprogrammeerd om donderdag 14 april aan te komen. ZATERDAG 16/4 laatste oefenwedstrijd tegen C.C. EINDHOVEN thuis op Het Loopveld. Gevolgd door eerste competitie wedstrijd op ZATERDAG 23/4 – thuis ACC – HBS.