Return to site

Onvergetelijke nieuwjaarsreceptie bij de Amsterdamsche Cricket Club

broken image

[door Jan Balk]     Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de Amsterdamsche Cricket Club werd zaterdagavond een ding meer dan duidelijk: ACC 1 wordt komend seizoen zonder enige twijfel kampioen van Nederland.

Natuurlijk, we roepen al zo’n 50 jaar op rij tijdens de nieuwjaarsreceptie dat we kampioen van Nederland worden. Het is in al die jaren nog nooit gelukt. Maar dit jaar wordt alles anders. Geloof mij nou maar, het gaat gebeuren. De titel lonkt.

De club leeft namelijk als nooit tevoren. Dat bleek alleen al uit de gigantische opkomst tijdens de nieuwjaarsreceptie. Iedereen was er. Ik heb namelijk niemand gezien die er niet was.

En er waren traditiegetrouw grootse plannen. Er komen zonder enige twijfel grote spelers naar ACC toe. Daarnaast gaat de jeugd dit seizoen doorbreken. Zeker en vast. ACC wordt sterker dan ooit tevoren.

Voorzitter Guido Dukker hield een geweldige speech. Over ons ontvallen leden als de legendarische Hans Woudstra en de sportman in hart en nieren Wim Feldmann. We zullen ze sowieso nooit vergeten.

Maar het ging ook over de toekomst. We zullen ons clubhuis nog beter gaan benutten. En de jeugd nog meer gaan koesteren. Kortom, in 2017 gaat het cricketseizoen alles bij elkaar een groot feest worden.

Met als klap op de traditionele vuurpijl natuurlijk de aanstaande landstitel van ACC 1. Het gaat komend seizoen echt gebeuren dames en heren. En zo niet, dan zien we volgend jaar wel weer… Gelukkig nieuwjaar!