Return to site

'Onze' Oranjeman Anton Roux uitgezwaaid in digitale KNCB Magazine

[door Michael van Os]     De KNCB meldt dat het digitale magazine CricketNL ook gedurende de minder actieve cricketmaanden wordt gepubliceerd via de website van de bond. In het oktobernummer staat o.m. een artikel over Anton Roux, de naar Nieuw Zeeland vertrokken coach van het Nederlands Elftal. En prominent lid van ACC's Hall of Fame als onze oud-coach en speler. Anton wordt assistent van zijn goede vriend Zuid-Afrikaan Rob Walters, de in juli benoemde head coach van franchise-topteam Otago Volts in Dunedin. Heel ACC wenst Anton veel succes en bedankt hem voor zijn bijdrage aan de club. Zijn vriendin Willemijn de Bruin van ACC's welbekende Brown Family -zus van Steven- volgt Anton naar NZ.

In het oktobernummer van CricketNL verder foto's van de kampioenen van het afgelopen seizoen, met uiteraard het ACC-team dat landelijk T20-kampioen werd. En korte artikelen over onder meer de KNCB Open Selectie Dag bij VCC op 25 september (met doorklik naar video) en CTC Flamingo's Calypso Beach Cricket-evenement in Scheveningen (ook met video).

In het voorwoord van KNCB's Marike Dickmann, zus van oud-ACC'er André Wijnand, wordt aangekondigd dat de bond gaat proberen 'verbinding te maken' tussen de verenigingen en steeds meer cricketers die in 's lands parken hun eigen toernooien spelen. ''Samen zijn ze deel van onze cricketgemeenschap.'' Er staat ook reclame in CricketNL, van sponsor hotelgroep CitizenM (Antox draagt bijgaand nog de oude naam ABN-Amro op zijn shirt), voor het boek 'Leer jezelf cricket' van €5 en voor de Perth Cricket Academy.

Wat betreft Roux schrijft de KNCB in CricketNL dat Antons kracht is om een omgeving te creëren, waar met plezier keihard gewerkt wordt. Over het Nederlands Elftal komt Roux met een advies voor zijn nog niet bekende opvolger: ''Ik heb met grondwerk voor voor het Nederlands Elftal verricht. Er heerst een goede werkmentaliteit en het team heeft meer ervaring gekregen. Jonge, hardwerkende cricketers staan op de deur te bonzen om een plek in het team te veroveren. Het is belangrijk dat dat momentum wordt vastgehouden, maar zonder het wiel opnieuw uit te vinden.''

broken image
broken image