Return to site

Ook Voorburg CC te sterk voor gehavend ACC

 

Eindelijk was daar dan de zomer en waren de natte en zeer koude meidagen verleden tijd.

VCC – een van de sterkere ploegen uit de Topklasse was de nieuwe tegenstander. Wij waren zonder de geblesseerde McInerney en Potdar terwijl Chris Knoll omzakelijke redenen verstek moest laten gaan. Alles bijeen toch wel een serieuzeaderlating.

VCC won de toss en koos voor batten en onze bowlery startte goed. Op 11 had Mees het eerste succes en op 31 en 42 sloeg Kothari toe met als beste scalp die van Bas de Leede. 42/3 was veelbelovend, maar pro Engelbrecht (129*) bouwde met het jeugdige talent A.Dutt (77 run out)een winnende stand op die eindigde 244/4 in 50 overs.

Bowling: Mees v.Vliet 1/49/9 en S.Kothari 2/37/10 de rest zwoegde tevergeefs.! 

Ook aan bat was Kothari onze beste man met 51persoonlijke runs achter zijn naam. Hij sneuvelde op 101 met de helft van deruns achter zijn naam. ACC 105/9 in 35.4 overs. Arya kwam niet aan batten toe, vermoedelijk ivm een blessure. Alleen Hosur enA.Kumar hadden met elk 12 runs enige weerstand geboden.

Het KNCB Match Centre functioneerde voor geen meter.! 

De feiten in deze competitie laten zien dat ACC, Dosti en Sparta tot nu toe het minst presteren. Met de versoepelingen opkomst is het te hopen dat de strenge “bubbel” regels ook verdwijnen waardoorwellicht 1 of 2 spelers die niet in deze “bubbel” zaten alsnog aan de squad kunnen worden toegevoegd. En hopelijk keren de geblesseerden spoedig terug. 

Inmiddels was er op zondag-ochtend 31 mei een geweldige jeugddag waar zo’n 50 kids op afkwamen. Op twee velden werd veel geleerd over bat en ball en hoe een goeie vang te maken. Er zijn geluiden dat komend weekend er weer jeugd wedstrijden zullen kunnenplaats vinden. Ondertussen zijn veel senioren zich mentaal enfysiek aan het voor bereiden op dat wat heel binnenkort weer komen gaat. Het ziet er naar uit dat er binnenkort weer onderling gecricket kan gaan worden en waarschijnlijk zelfs begin juli ook weer in competitie verband.

Gemeld werd dat er zich een geheel nieuw 4e team heeft aangemeld. De ZOMI’s vormen dan het 5e zondagsteam. Goed nieuws.

Ook goed nieuws is dat onze Jose met zijn trouwe hulp troepen weer gesignaleerd is achter de bar. Wel nog even buiten consumeren, maar ook hier kan het, naar het zich laat aanzien, weer op korte termijn naar ouderwetse normen herstellen. 

Van Bondswege is er een peiling in ZOOM overleg met de clubs gehouden in zake het punten systeem en de Promotie Degradatieregeling van volgend jaar. Iedereen vond er wel wat van en het Bonds bestuur schijnt deze week met een oordeel te komen. Rare boel voor een zichzelf serieus nemende Topsport.

Zaterdag 5 JUNI as.: ACC – SPARTA – 11.00 uur / officieel nog zonder publiek.