Return to site

Petje af voor Jan Balk

Zomi wint comfortabel van VOC

· Match Reports

[door Zomioot] - Zondagochtend, 10h30. Geen captain, geen vice-captain, en geen bal. Wel een debuterende vice-vice-captain in de persoon van Berend Edelenbos. En een ruim op tijd aanwezig ACC4 dat ruimhartig Tim de Leede ballen deelt. Op naar 010. 

Bij aankomst koffie en de eerste tegenvaller: verlies van de loting. Fielden. Nu is fielden iets dat Zomi’s kunnen. Met één vice-vice-captain, en 10 experts met dito aantal meningen in het veld valt er altijd wat te beleven. De terugkeer van de verloren zoon, vorige week nog vergeten in de polder, bracht ook veel sjeu in het veld. Maar wel op dat kunstgrasveld, waar de ballen snel voor viertjes  wegsprinten. Goed. Fielden dus. 

broken image

Ad hoc captain Berend Edelenbosch deed er werkelijk alles aan om in de voestporen van Bart Sandberg te treden, en dat ging hem verrassend goed af.  

Een tamelijk comfortabele 1e innings was het gevolg. Wickets dankzij Simon (2x), Zuby, ene M.Jugger, voor de wedstrijd voorzien van een traditionele Zomi  Baggy cap (te verdienen door aan een aantal obscure criteria te voldoen), de verloren zoon en @janbalk. Te noteren valt verder een afschuwelijke hoeveelheid gedropte vangen, waaronder door de grote roerganger van de MDCA (geen wonder dat deze Academy geen licentie voor de Mancunian Cup kreeg...).  

De 35 overs vlogen voorbij, en met een stand van 175/6 werd de lunch opgezocht. En precies op tijd: de moesson, ons al de hele week door de Kassandra uit de polder in apocalyptische termen voorzien van Buienradarbeelden voorspeld, ontstak in toorn, en zette het 1e veld van VOC onder water. Goed dat we op kunstgras spelen. 

En zie: na een prima lunch zonder fratsen trekt de hemel open, klaar voor een mooie 2e innings. Een innings te openen door Rahul en @janbalk. Vlot gingen ze van start waarbij @janbalk het echte batsmanship demonstreerde door keurig nette ballen te blokken, en het vuilnis voor 4 te verzilveren. Ook Rahul liet zich niet onbetuigd en samen vierde dit duo in twee balen na elkaar een 50 voor @janbalk en een 100 partnership.  

Op een score van 121 moest Rahul dan toch echt vertrekken, en trad Sherry Singh aan, broer van de illustere Singhs van ACC 3 aan. Vorige week nog met een verbaasde blik het veld verlaten na een eerste bal op de palen te hebben zien gaan, ondersteunde Sherry nu met 15 runs vlijtig @janbalk, die fris bleef scoren. Een century leek mogelijk, maar dan moesten alle runs zo bijna door @janbalk worden gemaakt. 

broken image

Jan Balk, al enige tijd geplaagd door een blessure die hem het bowlen belet, kan zich eindelijk en met succes op het batten concentreren.

Opzichtig chicaneren door de umpires (een wijdje hier en daar door de vingers gezien...) werd ferm tegengesproken: zo wil ik het niet. Wat een kerel die @janbalk, die het onderwerp vervolgens resoluut afsloot door de bal in de handen van een VOCer te lepelen en op 89 runs te stranden. Een knullige run-out van Richard liet het klaren van de klus aan Simon en de vice-vice-captain, die het met een paar ferme klappen afmaakte. 

Al met al dus een comfortabele overwinning, en met de 1e selectie in ACC 1 van zoonlief Tibo (die zich daarmee nadrukkelijk kwalificeert voor de Zomi) en de winst van ons vlaggenschip op Sparta, was er alle reden voor een afzakkertje. De club leeft!