Return to site

 

Pinkster- regen en nog eens regen! 

[Door OBSERVER] Er viel zoveel water, dat de boeren opeens blij waren…….maar de cricket programma’s van zowel zondag als maandag gingen geheel verloren.
Het 1e elftal verspeelde daarmee een kans om 2 punten aan haar totaal toe te voegen in de uit wedstrijd tegen Kampong. Zeker was dat nog allerminst, want een stand van 110/5 in 30 overs liet wel wat te wensen over. Rungetters waren Raza (21) en Hobson (51*). Het 5e wicket dat wij verloren was de onfortuinlijke run-out van Charles McInerney die, opgeroepen voor een korte run, tot 3 keer toe uitgleed op het gladde veld en terug mocht zonder een bal gespeeld te hebben….
Gauw vergeten deze natte Pinksterdagen.

ZATERDAG 11 JUNI – H.C.C. UIT - aanvang 11.- uur
De bal wordt aangeboden door Max de Bruin Jr. waarvoor onze dank.!

NED.XI in het Amsterdamse Bos tegen W.Indie en Engeland.

Er is overigens genoeg cricket te zien dezer dagen op het prachtige veld van VRA.
Er werden 3 ODI’s gespeeld tegen West Indië die niet geheel tegen de verwachting in, werden verloren, ondanks het feit dat er behoorlijk tegenstand werd geleverd.
Vooral het uitstekende batten van de jonge opener Vikram Singh was een openbaring, die mede met steun van O’Dowd steeds voor een prima openingstand zorgde.
Persoonlijk maakte op mij de meeste indruk het fenomenale grondfielden en ingooien van de gasten. Vanuit het (heel) verre veld belanden de aangooien als een streep in de handen van de wicketkeeper op navel-hoogte. Daar bij lieten ze bij een directe run out poging de ingooi feilloos stuiten, zodat de bal op ¾ hoogte van de stump doorkwam.
De ambiance op het schitterend opgebouwde VRA veld was prachtig met op de eerste door-de-weekse dagen helaas te weinig publiek, maar op zaterdag zeer behoorlijk gevulde tribunes.
Min punten waren zonder meer de operationeel gebrekkige functionering van de enorme elektronische scoring borden alsmede de oorverdovende keiharde disco muziek uit metershoge
boxen voor de tribunes. Waarom?
Wat ook opviel was dat nergens op de vele media enige publiciteit viel te bespeuren!
Voor gedetailleerde uitslagen zie de KNCB website.

Binnenkort komt Engeland voor 3 ODI’s naar Nederland eveneens op VRA tw.17,19 en 22 Juni.
Er wordt een groot contingent Barmy Army supporters verwacht dus de brouwerijen kunnen volop draaien! Als bij-effect worden op 21/6 en 24/6 op ACC twee toernooi dagen opgezet met op elke dag 3 deelnemende teams. (zie elders op deze site)
Voor tickets Ned.XI – Engeland zie KNCB website.