Return to site

Rond om de Topklasse

(Door Observer) Nu de eerste helft van de competitie er op zit laat de stand per 16 juni een uiterst onregelmatig verloop zien. 4 wedstrijden verregenden zonder dat er een bal werd gebowled.! Er wordt niet overgespeeld. Hoe serieus ben je bezig ?
Er is een wedstrijd uit de eerste helft die VRA en VOC nog te goed hebben, want deze stond van meet af aan op 21 juli geprogrammeerd. Maar goed, ACC1 staat op plek 1 en ik zeg maar zo voor alle zekerheid: wij lijken wel veilig…….

De KNCB neemt – naast de onregelmatigheden veroorzaakt door het weer -  zelf ook een loopje met de competitie. Komende week staan er een 4-tal wedstrijden op het programma tegen Zimbabwe (zie KNCB site) waaronder een 20/20 match op Zondag 23 juni,  de eerste zondagse speeldag na een
ongemakkelijke reeks van zaterdagen.
De internationals  zijn niet beschikbaar voor de clubs.!  Zondag as. zal ACC Saqib hierdoor missen en VRA om dezelfde reden Cooper.
VOC heeft 3 man bij de selectie zitten en HBS en VCC elk 2.
Kan dat nu niet anders ?  Kom op Bond, neem de competitie nu eens serieus en gebruik tenminste de eerste helft van September om te schuiven met het programma voor verregende wedstrijden (dus :wel overspelen) en interlands (clubs vrijstellen die spelers leveren).

Inmiddels werd op zondag 16/6, volgend op onze winst tegen Dosti , nog gespeeld HBS – VOC.
Het werd een merkwaardige wedstrijd op het Haagse kunstgras.  Beide teams kwamen in de begin fase van hun batting beurt dik in de problemen bij een stand van 40/4 en op twitter zaten de diverse clubmensen in zak en as. Maar HBS – eerst battend – herrees uit die as dankzij Baresi(51) en Gomes (109) en eindigde alsnog op 239 ao. in 50 overs. Voor het kunstgras een “par” totaal.
VOC kwam dus ook op die dramatische stand van 40/4 uit maar vocht zich er eveneens boven op dankzij Edwards(81) en O’Dowd (95*) en won uit eindelijk met 242/6/42. De eerste 4 Rotterdamse wickets waren allemaal voor Westdijk die met 5/39 eindigde.!
Wij vonden de winst van VOC niet onaangenaam, maar het blijft toch heel merkwaardig dat tenminste 3 van de hoofdrol spelers in deze wedstrijd zondag as. niet in de vaderlandse competitie spelen, maar in  een oefenpotje 20/20 figureren tegen Zimbabwe……..

Het weer speelt dit jaar – zeker vergeleken bij de prachtige zomer van 2018 – een bijzondere  rol.
Daar weten ze in Engeland bij de World Cup ook alles van. Reeksen wedstrijden verregend met alle financiële gevolgen van dien. De finale is  eerst op 14 Juli en de winnaar komt vrij wel zeker uit het kwartet Engeland – India – Australië – N.Zeeland , met een van de eerste twee uit dit rijtje als grootste kanshebbers.

ZONDAG 23 JUNI  -  V.R.A.   -   A.C.C.  in het Bos.  Komt dat zien; Komt dat zien.

Stand per  17 juni

1. ACC         8  -  12
2. Excelsior  8  -  12
3. HCC         7  -  10
4. HBS         9   -  12
5. VOC         8  -    8
6. Dosti        8   -   6
7. Sparta      8   -   6
8. VCC         8   -    6
9.  Quick      9   -    6
10. VRA       7   -    2

Nog te spelen VRA - VOC