Return to site

Schitterende traditie geboren tijdens eerste seizoensafsluiting op ACC

[door Jan Balk] ACC heeft op unieke wijze het schitterende cricketseizoen afgesloten. Voor het eerst in de geschiedenis werden in oktober alle kampioenen geëerd en de traditionele prijzen uitgedeeld. Het resulteerde in een fantastische avond met alleen maar winnaars.

De avond werd gestart met een heerlijke rotimaaltijd. Steve Tilon had met hulp van Melvin en anderen zonder enige twijfel lekkerder gekookt dan ooit. Wat een finesse, wat een smaak! Echt voortreffelijk!

Eregast

En dan was er ook nog een eregast aanwezig. Niemand minder dan de moeder van onze top coach Taku Kusano was speciaal voor de seizoensafsluiting helemaal uit Zimbabwe gekomen. Ondertussen kon ze ook mooi kijken hoe haar zoon in Nederland leeft en bij wat voor heerlijke warme cricketclub hij terecht is gekomen. Mevrouw Kusano zag er in een schitterende Afrikaanse jurk prachtig uit en was dan ook zonder twijfel de ster van de avond. En dan te bedenken dat er met al die prijswinnaars al ongelooflijk veel sterren aanwezig waren!

Na de heerlijke maaltijd was het de beurt aan onze voorzitter Wim Pielage om de prijzen uit te reiken. Allereerst werden de batsmen, die er 100 hadden gemaakt in het zonnetje gezet. Zo mochten onder meer onze niet aanwezige Zuid-Afrikaanse professionals Thomas Hobson (112*) en Robin Smith (113* en 101*) een eervolle vermelding ontvangen. Daarnaast waren er afgelopen seizoen centuries voor Bas van der Heyde (104) en Arav Mishra (100) in ACC 2, Gurlabh Singh (101*) in ACC 3, Mayank Mohan Sharma (129) en Ankush Trikha (128*) in ACC 4, Rohit Kapoor (146) in ACC 5 en Yousaf Muhammad (108*) in de Zami’s.

Baljot Singh is er afgelopen seizoen zelfs in geslaagd om twee centuries te maken. Hij maakte er 112 not out in ACC 2 en zorgde voor een fantastisch fonkelnieuw clubrecord van 201 not out met een ongelooflijke innings tegen Hilversum in de Zami’s.

Fantastisch

Er waren voor het eerst in de geschiedenis ook nog eens prachtige prijzen voor de bowlers die vijf of meer wickets genomen hadden. Mees van Vliet, die momenteel in Zuid-Afrika verblijft om nog beter te worden, was wat dat betreft de koning met 5/36/9.4 voor ACC 1 in de topklasse tegen Kampong. De zoon van John en Eva en de kleinzoon van onder meer Pieter van Vliet kan trouwens sowieso terugkijken op een fantastisch seizoen met 19 wickets in de topklasse en 10 wickets in de T20. Ook Amanpreet Singh (5/21/8) in ACC 3, Vivek Tiwari (5/14/5) in ACC 4, Vinodh Madras Prabhu (5/24/7) in de Zami’s en, daar zal je hem weer hebben, Baljot Singh (5/28/7) in ACC 5.

Individuele prestaties zijn natuurlijk prachtig, maar ondertussen draait het in de cricketsport natuurlijk allemaal om het team. Wat dat betreft was het absoluut super dat ACC 3 en de Zami’s er in geslaagd zijn om kampioen te worden. De twee teams werden door Wim uiteraard flink in het zonnetje gezet. De aanvoerders Umer Muhamad en Arsalan Alim, die de niet aanwezige Mudi Allah Rakha verving, mochten ook nog eens de Tijger ontvangen. Deze prijs wordt al sinds jaar en dag uitgereikt voor de beste prestatie in de laatste maand van het seizoen. En uitgerekend gedurende deze laatste fase werden de twee teams kampioen.

Vervolgens was het tijd voor de Tony Poulter prijs, die bedoeld is voor een persoon die veel betekent voor de jeugd. Deze geweldige trofee ging naar Ankur Lal, die jaren lang een jeugdteam heeft geleid. Zelfs nadat zijn eigen zoon was gestopt, bleef Ankur leider van zijn team. Hij staat altijd klaar voor de jeugd en mocht de prijs dan ook meer dan terecht in ontvangst nemen.

Toekomst

Arnav Mishra kreeg de Boysday Crack Prijs voor de beste jeugdspeler van het seizoen, de belangrijkste prijs met het oog op de toekomst van ACC. Arnav was met een totaal van 228 runs topscorer voor ACC U17 en had een fraaie topscore van 75 not out. Daarnaast nam hij 9 wickets en scoorde hij 147 runs met een hoogste score van 45 voor ACC 2.

En dan was er nog de Jan Prent prijs voor het lid van ACC dat niet in het bestuur zit, maar wel van alles doet voor de club. Die prijs ging zo maar naar niemand minder dan Jan Balk, die al sinds jaar en dag zijn verantwoordelijkheid uit de weg gaat. Jan werd geroemd voor zijn activiteiten als jeugdteamleider, zijn onnavolgbare speeches en zijn prachtige stukken op de website van ACC waaronder dit pareltje dat U nu leest! Wat een verhaal!

De absolute hoofdprijs voor de beste speler van het seizoen ging aan het eind van de bijzondere ceremonie naar Baljot Singh. Dat kon niet missen natuurlijk voor de breker van het clubrecord, die ook nog eens nóg een century had gescoord en vijf wickets had genomen. Alles bij elkaar heeft Baljot dit seizoen 925 runs gemaakt met een gemiddelde van 54,4 runs, 31 wickets genomen voor 492 runs en 12 vangen gepakt.

Het was voor het eerst dat de prijzen direct na het seizoen werden uitgereikt in plaats van tijdens de Algemene Leden Vergadering rond de verjaardag van onze club op 5 maart. De nieuwe formule was zonder enige twijfel een doorslaand succes met alle bijzondere prestaties nog vers in het geheugen! Na afloop van de prachtige ceremonie was iedereen in een geweldig humeur en bleef het nog bijzonder lang heerlijk onrustig. Een schitterende nieuwe traditie is geboren!

broken image

Alle prijswinnaars op een rij. Foto: Michael Dukker

broken image

Baljot Singh ontvangs de Piet Sanders prijs van voorzitter Wim Pielage. Foto: Michael Dukker

broken image

Arnav Mishra ontvangt de Boysday Crack Prijs. Foto: Michael Dukker

broken image

Ankur Lal ontvangt de Tony Poulter Prijs. Foto: Michael Dukker

broken image

Jan Balk ontvangt de Jan Prent prijs. Foto: Michael Dukker