Return to site

Seizoen Opening 2018!

[door het bestuur] Afgelopen zondag vond in ons clubhuis de seizoen opening plaats. Ondanks dat het weer absoluut niet meewerkte was er toch een knus gezelschap aanwezig en natuurlijk ook onze toppers van ACC 1.

Kort werd teruggeblikt op 2017, een mooi seizoen met weer de T20 winst voor ACC1. Andere teams presteerde wisselvallig. Sommige viel mee. Andere vielen tegen. Financieel kwam de club in iets rustiger vaarwater zoals besproken op de ALV.

In 2018 gaan we door op de ingeslagen weg, doorgaan met de acties die lopen bij de jeugd en ACC 1 een solide topklasse team.

ACC 2 en ook 3 willen boven in mee draaien en eigenlijk spelen voor het kampioenschap. Aansluiting richting ACC 1 zal daardoor verbeteren. Ook is het streven meer structuur te creëren mbv een actieve elftal commissie.

Bedankjes waren op hun plaats voor de banken actie van Rick Thorburn en de renovatie van ons scorebord (nog in volle gang) onder leiding van Maarten Slagter.

De prijzen van 2017:


De Tony Poulter Prijs voor 2017 valt ten deel aan Taku Kusano, vanwege zijn enorme vrijwillige bijdrage voor de vele jeugdteams, trainingen en wedstrijden.

De Jan Prent Prijs werd toegekend aan Lodewijk Detmers Blom omdat hij enige tijd terug de uitdaging heeft opgepakt om de financiële administratie op orde te krijgen. Ofwel orde scheppen in de chaos. En inmiddels een stabiele rots in de branding is die achter de schermen de administratie perfect op orde heeft.

De Tijger Prijs, bestemd voor de beste prestatie in augustus, werd toegekend aan Roelof Balk en Richard Wolfe vanwege hun prestatie tegen Ajax Leiden voor onze Zomi. Een partnership van 222 en beide een century.

Partnership 222  ACC 4 268 v 2  in 35 overs tegen Ajax leiden Zomi.

Richard W 103 NO, Roelof B 104.

broken image

De Piet Sanders Trofee is bestemd voor de speler die gedurende het gehele seizoen de meest all-round prestatie heeft geleverd. In 2017 was dat zonder enige twijfel Saqib Zulfiqar de jonge aanvoerder van ons eerste.

748 runs in 17 innings, hoogste score van 110 met een gemiddelde van 46.75. Tevens pakte hij 18 wickets in 112 overs, met een wicketgemiddelde van 29.39

De Speldjes

Geen hattricks wel centuries in 2018:

De gebroeders Zulfiqar waren met drie centuries een bewijs dat de ontwikkeling van onze eigen jeugd spelers zijn vruchten afwerpt.

broken image

Rehmat Zulfiqar 111, Asad Zulfiqar 123 en de afwezige Saqib Zulfiqar 110

Daarnaast ook centuries voor:

- Taku Kusano 103 in ACC 3

- Roelof Balk 104 in ACC Zomi

- James Potter 116 in ACC Zomi

- Richard Wolfe 103 in ACC Zomi

broken image
broken image

Jan Balk neemt hier het speldje van Roelof Balk in ontvangst.

Het bestuur heeft aangekondigd dat het voornemens is Rick Thorburn voor te dragen als Lid Van Verdienste in de eerstvolgende ALV. Rick is de drijvende kracht achter de ballen actie die zeer belangrijk is voor ACC en ook vele andere initiatieven. Bijvoorbeeld de herstart van de Mancunian cup en de nieuwe banken actie.

Ook was er nog een speciaal welkom voor Jose en Jade, onze nieuwe exploitanten.

Het bestuur wenst iedereen een super seizoen toe!