Return to site

T/20 - 1e ronde A.C.C. – het leek “kat in ’t bakkie” ……

[door OBSERVER] Als vanouds wordt tussen de reguliere competitie het T20 toernooi van de KNCB gespeeld. Ditmaal op de zaterdagen en wel in 4 poules van 4 clubs uit de TOP- & Hoofdklasse. ACC is ingedeeld in Poule A met HCC – Quick Hg en Qui Vive.

Zaterdag jl. traden wij om 13.30 eerst aan tegen Quick, en lieten de Hagenezen eerst batten.
Oude bekende als Bob v. Gigh, Jeroen Brand, G.J.Mol en Daan Vierling waren nog steeds van de partij, maar zij kwamen niet verder dan 79/8 in 20 overs. Mees nam 2/9 en vier anderen elk een wicket plus 2 run outs.

“Kat in ’t bakkie”, zo leek het, maar op 11 was ACC 4 wickets kwijt; op 23 zelfs 5 en op 46 gewoon 6 down.! Was niet best, maar met Hobson 38* en 2 kleinere bijdragen werd toch alsnog gewonnen. Om 17.00 uur stond tegenstander Qui Vive klaar als tegenstander. ACC ging weer batten en deed dat nu veel en veel sterker. Er waren bijdragen van S.Potdar (43) – R.Smith (44 – 4x6 & 3x4 ) – Baljot Singh (34) – Hobson (18) en Chris Knoll (38 van 13 ballen met 3x6 en 3x4) en dat leverde 198/6 in 20 overs op.

Opnieuw leek zo’n totaal in 20 overs : “kat in ’t bakkie” , “maar niets lijkt tegenwoordig meer op wat het eigenlijk voorstelt…….. sprak de grimeur binnensmonds……”

Het begon laat op die zaterdag avonds in Amsterdam West te regenen. Eenmaal weer droog werden op diverse machines ter plekke nieuwe targets berekend. Grote vellen papier gingen van hand tot hand…. 98 in 8 is de nieuwe target zei de machine op het papier dat van hand tot hand ging. De lucht bleef aan de donkere kant, maar er waren geen lichtmeters ter beschikking…..

Opnieuw leek “kat in ’t bakkie” het juiste devies want 98 in 8 is 12 per over, en wie maakt dat nou in Amsterdam West bij invallende duisternis.?? Bovendien het veld was nat…..

Whatever alle arguments waren, Qui Vive ging er voor en met succes. ACC nam 5 wickets voor er in de 7e en laatste over nog 21 runs te verdedigen vielen. In die 8e en laatste over sloeg ene Mijnheer Saxena met 4x6 en 1x4 Qui Vive naar de knappe overwinning. De kat had het nakijken…..

Programma: zaterdag 2 JULI op de Diepput:
10.00 uur HCC - ACC en 13.30 ACC - Quick

BAL SPONSORS:
Wij zoeken nog bal sponsors voor diverse T20 wedstrijden van de komende weken.

Echter in de afgelopen weken ontvingen wij nog niet gepubliceerde BAL SPONSORS voor elftallen die weinig van zich laten horen op deze site………
Wij ontvingen ballen voor:

broken image

Namens ACC hartelijk aan alle sponsors.!! Ga zo door, ga zo door!!