Return to site

T20: ACC-VOC in halve finale na thuiswinst op VCC in kwartfinale

broken image

[door de redactie/MvO] VCC moet meer dan normaal gebrand geweest zijn op winst, want de finaledag van het T20-tournooi is dit jaar op hun eigen veld, op zaterdag 24 augustus. ACC was dat natuurlijk ook, na de pijnlijke nederlaag in Voorburg in de Topklasse vorige maand, die de competitieve neergang inluidde. En vanwege het feit dat ACC traditiegetrouw altijd doordringt tot de finale van dit toernooi, in ieder geval de laatste vier jaar achtereen. Maar een echte strijd werd het nooit vrijdagavond. ACC bleek op alle fronten te sterk.

Gezien de gemengde weersvooruitzichten en enige regen als enige zekerheid koos VCC na een gewonnen toss voor batten. Op de man die altijd runs maakt na, de buitenlandse coach Smit, bakten de Voorburgers er weinig van. Ons is onbekend of het team al dan niet verzwakt was door vakanties, maar ook De Grooth en Croes kwamen niet werder dan, respectievelijk 11 en 15.

Dankzij Smit (45), die prachtig in het verre veld gevangen ging door Saqib, passeerde VCC met de hakken over de sloot de 100 nog (109/7/20). De batsmen leken vergeten dat ze T20 speelden, zoveel singles lieten ze liggen. Staartman Boissevain mepte nog dapper een zes en een vier, en voegde op de valreep 15 (n.o.) toe.

ACC fieldde sterk, dat moet ook gezegd. Stoppen, gooien, vangen, prima verzorgd allemaal. Invaller wicketkeeper Stephan Hannema, die Jamie wegens vakantie verving (Jean Marais zat allang weer in Zuid-Afrika) deed het heel behoorlijk, met twee vangen (en eentje...). De meeste wickets gingen naar Sikander (3/14/3, incl. Smit), gevolgd door Arya (2/21/4). Saqib en Kumar hadden er elk eentje. In totaal 7 extra’s.

Bij ACC was motregen een trouwe bezoeker gedurende driekwart van de innings, maar gestopt werd er niet, niet nodig. Raza opende met Rehmet, en greep die kans met beide handen, aan. Hij ging gewoon niet meer weg. Rehmet wel, hij werd na 2x 6 en 1x4 briljant door Greenshields (lijkt wel eens schuilnaam ;-) in de covers uitgevangen voor 20 runs. Alsof ie de wedstrijd in z'n eentje wilde beslissen, nog voor de regen, zo hard ging Rehmet.

En Raza? Die bleef zeer beheerst battend met 48 not out (2x4). Knap. ACC eindigde op 110 voor 2 en had daarvoor bijna 14 overs nodig gehad. VCC gooide liefst 7 bowlers in de strijd, inclusief uiteraard Oranjeman Kingma (0/21/3). Het fielden hielp ze niet, want was beneden Amsterdam peil. Vermoedelijk mede door de constante drizzle in het laatste deel van de wedstrijd en het uitblijven van wickets. Op die ene wereldvang na.

De T20 finaledag vindt op zaterdag 24 augustus plaats in Voorburg, bij VCC. Na de loting van zaterdagmorgen speelt Excelsior de eerst halve finale om 10.00 uur tegen HBS (winnaar 2018, toen ACC tweede werd). De tweede halve finale, om 13.30 uur, is ACC-VOC. Daarna de finale, om 17.00 uur. Komt dat zien!

De winnaar van de T20 competitie zal volgend jaar namens Nederland deelnemen aan de European Cricket League.

Naschrift: Joep en Truus Hesseling bedankt voor het sponsoren van de wedstrijdbal.