Return to site

Team van Umer wint verrassend waanzinnige editie van Mancunian Cup

[door Jan Balk] De Mancunian Cup was traditiegetrouw weer een aaneenschakeling van hoogtepunten. Het evenement werd ook nog eens gewonnen door het team van Umer Muhammed. En dan te bedenken dat de Zami’s eerder al de landstitel hebben gepakt onder leiding van dezelfde captain. Ja, dames en heren, alles wat Umer dit seizoen aanraakt, verandert zo maar in goud.

De Mancunian Cup, waarbij seven-a-side-teams van spelers van ACC het tegen elkaar opnemen, staat al jaren bekend als het belangrijkste cricketevenement ter wereld. Bovendien is het toernooi een uitstekende gelegenheid voor de spelers om tijdens de wedstrijden al een biertje te kunnen drinken. Deze combinatie maakt de strijd om de Mancunian Cup tot een werkelijk uniek evenement.

Duiken

Normaal gesproken wint Michael Dukker het toernooi altijd met de over de hele wereld beruchte Michael Dukker Cricket Acadamy (MDCA). Maar Michael was tijdens deze editie op vakantie en dus was de titel vacant. Het beloofde van tevoren dus al een onwaarschijnlijk spannende aangelegenheid te worden.

Tijdens de poulewedstrijden waren er al allerlei waanzinnige hoogtepunten. Zo was alleen al de aanwezigheid van Neil en Mike Walsh, die allebei speciaal voor de Mancunian Cup uit retirement waren gekomen, fenomenaal. Neil kreeg een paar ballen op zijn bat en Mike stal de show door als fielder twee ballen te stoppen met waanzinnige duiken en als bowler niemand minder dan Rehan Younis te cleanen! Ja, Mike was sowieso onbespeelbaar. Nog mooier was zonder enige twijfel dat Mike zijn eerdere duiken op het veld al wat later op de avond vanaf zijn barkruk nog eens dunnetjes over deed. En dan had zijn zoon Sean Walsh ook nog eens vier wickets genomen. Wat een feest!

Whatappgroepen

Maar goed, er kan er natuurlijk maar een de beste zijn en dat was zonder enige twijfel het team van Umer. En dan te bedenken dat diezelfde Umer Muhammed, altijd gezellig aanwezig in diverse Whatsappgroepen van ACC, van tevoren bij de grote organisator Rick Thorburn nog ongelooflijk geklaagd had over de samenstelling van zijn team! Zijn spelers zouden in vergelijking met de andere teams niet goed genoeg zijn. Helemaal niets bleek minder waar dan dat.

Neem sterspeelster Lotte Heerkens. Zij nam voor de latere kampioen minstens twee geweldige wickets en zorgde er sowieso voor dat de formatie van Umer ook in moeilijke tijden bij elkaar bleef. Irfan Alim maakte ook deel uit van de kampioen en was zonder enige twijfel de hardst slaande batsman van de dag. Charles McInerney speelde natuurlijk ook waanzinnig en beschikt al sinds jaar en dag over een enorme hoeveelheid talent.

Koel

Brendin Scholz maakte ook deel uit van de formatie van Umer en is natuurlijk al jaren een zeer betrouwbare speler. Hij hield dan ook de hele dag zijn hoofd koel en schitterde als batsman, als bowler en als wicketkeeper! Dat kunnen natuurlijk alleen de hele grote cricketers. Een speciale vermelding is er uiteraard ook voor Sherry Singh en Yousaf Muhammad. Zonder hen had het team van Umer Muhammad namelijk helemaal nooit de Mancunian Cup gewonnen.

En dan Umer zelf. Zoals eerder gemomoreerd verandert alles wat hij aanraakt dit seizoen in goud. Zo was daar al de eerste landstitel van de Zami’s sinds het tijdperk van Rein Akkerman, die met ACC in het verleden een decennium lang het zamicricket heeft genomineerd. Natuurlijk ging dit alles niet zonder slag of stoot en zijn er onder leiding van Umer diverse slachtoffers gevallen. Maar dit hoort bij topsport, wat zonder enige twijfel in de Zami’s wordt gespeeld. En daar kunnen we met zijn allen alleen maar van leren.

Eeuwig

Afgelopen zondag won Umer dus ook nog eens de Mancunian Cup en van boven zag de helaas veel te vroeg overleden über Mancunian Stan Fletcher dat het goed was. Ook de grote organisator Rick Thorburn kan terugkijken op een waanzinnige Mancunian Cup en wij zijn hem met zijn allen eeuwig dankbaar. We beseffen namelijk als niemand anders dat de een aantal jaren geleden nieuw leven ingeblazen Mancunian Cup zonder Rick al lang niet meer zou hebben bestaan.

In de avond bleef het uiteraard nog bijzonder lang onrustig op ACC. Dit kwam onder meer door het feit dat Umer en voorzitter Wim Pielage op bijzonder gezellige wijze het afgelopen seizoen samen doornamen. Daarnaast lag het natuurlijk aan de ooit door Stephan Hennema aangeschafte JBL geluidsbox en het fantastische dansen van het massaal opgekomen publiek, dat onder meer bestond uit de moeder van Stephan Jana, de tante van Stephan Gertine en de vrouw van Jan, Inge. Ja, dames en heren, het werd uiteindelijk natuurlijk ook weer eens een feest om nooit te vergeten. Volgend jaar weer!

broken image

Het winnende team van de dit seizoen bijzonder succesvolle captain Umer Muhammad.