Return to site

Tour 2023: Mooiste crickettour aller tijden zit er weer op

Vrijdag 28 juli:

De laatste dag van de Tour is ten einde. Het werd een geweldige afsluiting waarbij alle drie onze teams op de schitterende velden van Aston Rowant in de Engelse countryside in actie kwamen.

Door Jan Balk

Op initiatief van de Amsterdam Cricket Academy verblijven jeugdcricketers van ACC, VRA, Rood en Wit, Bloemendaal, VCC en Salland in Engeland voor een fantastische crickettour. Drie verschillende teams spelen in het schitterende Oxfordshire bij elkaar dertien wedstrijden. Lees hier al het laatste nieuws over de mooiste jeugdcrickettour aller tijden. (For English, see below)  

De eerste twee wedstrijden gingen pas om 14.30 uur van start. Hierdoor konden we in de ochtenduren relaxed genieten van een traditioneel ontbijt uit de kofferbak van de Jaguar met trekhaak van Roland Flierman. Daarnaast serveerden Emilie van Hasselt en Richard Wolfe ook al traditiegetrouw een heerlijk vers kopje koffie voor de liefhebber. Bovendien waren er ook nog eens bacon and eggs aanwezig. Wat een feestelijk ontbijt op de camping!

broken image

Snoepwinkeltje

De kids, die na afloop ondanks het schitterende ontbijt toch nog honger hadden, werden door Roland meegenomen naar een waanzinnig ouderwets snoepwinkeltje in Wallingford. Aldaar mochten ze GBP 4,50 per persoon uitgeven aan snoep. Schandalig natuurlijk, maar tegelijkertijd ongelooflijk lekker!

broken image
broken image

Later gingen we met het hele tourgezelschap naar Aston Rowant. In de countryside begonnen U12 en U14 op twee schitterende velden aan hun wedstrijdjes. De velden lagen midden tussen de weilanden met rechts grazende koeien en links grazende schapen. Zo ver je kon kijken, zag je een schitterend landschap met oneindig veel weilanden, heuvels en typisch Engelse bomen. Geen idee wat typisch Engelse bomen zijn, maar het was echt prachtig.

U12 verloor helaas, maar had met Anush (7) wel een ijzersterke topscorer terwijl Fraser met een knalharde 4 runs not out bleef. Aston Rowant kwam tot een totaal van 145 en U12 moest op het schitterende veld met 62 runs genoegen nemen.

broken image

Bowlingactie

U14 kwam in de T20 tegen hun leeftijdsgenoten van Aston Rowant niet verder dan 68 runs. Tibo Balk was met 30 retired topscorer en Lonne Balk bleef met 5 runs not out. Aston Rowant slaagde er in om dit totaal voor het verlies van 2 wickets te passeren. Alex pakte een fraai wicket dankzij een prachtige vang van Philippine Voogd en Tibo had een clean bowled. Na afloop werd Milou Kelterman zeer terecht tot de woman of the match benoemd. Ook bij Aston Rowant hebben ze ontdekt dat onze Dutch Lionesse een onwaarschijnlijk mooie bowlingactie heeft en zonder enige twijfel een waanzinnige crickettoekomst tegemoet gaat. Zo een eer als dat wij het vonden om op de schitterende Engelse velden te spelen, zo’n eer vonden ze het bij Aston Rowant om tegen talenten als Milou en ook Philippine te mogen cricketen.

broken image
broken image
broken image

Ook de U18 ging kansloos onderuit en verloor tegen de ijzersterke tegenstander zijn vierde wedstrijd op rij. De U18 van Aston Rowant bestond bijna helemaal uit Engelse countyspelers, die bijna 60 wedstrijden per jaar spelen. Zij sloegen met prachtig batten en groots machtsvertoon dan ook in 20 overs 207 runs bij elkaar voor het verlies van 1 wicket. Niemand minder dan Sam van Noortwijk, de zoon van voormalig international Klaas-Jan, pakte op voortreffelijke wijze en met dank aan een vang van captain Mark Wolfe het enige wicket. Chapeau!

Rellen

U18 kwam uiteindelijk tot een totaal van 91 runs en verloor dus met groot verschil. Maar dat neemt niet weg dat Tibo Balk (29) en Senna (12) prima batten lieten zien. Senna Younis maakte in het midden een bijzonder vrolijke indruk en riep verrassend de hele tijd als hij de bal goed raakte ‘Rellen, Rellen’ naar zijn langs de kant kijkende vrienden Tommie en Mark. Geen idee waarom Senna Younis dit deed, maar wellicht had het te maken met de gemeenschappelijk vakantie van de drie vrienden, die vlak voordat ze naar Engeland kwamen, uitgebreid feest hadden gevierd in het Belgische Knokke. Lonne en Sam bleven ook nog eens not out. Alles bij elkaar was de innings van U18 zonder enige twijfel opzienbarend.

broken image
broken image

Na afloop werden voor het laatst de gebruikelijke ‘tocans of our appreciation’ uitgereikt aan onze Engelse vrienden. Zo kreeg the most important man of the club een prachtige ‘ACC 100 jaar’ medaille en ontving topbat Jack Veal twee schitterende Amsterdam sokken. En weet je wat nou het leuke is van deze twee sokken? ‘The left one is exactly the same as the right one!’ Deze grap doet het al vier tours lang na elke wedstrijd uitstekend in Engeland. Daarnaast kreeg Amy Diab nog een gloednieuwe cricketbal en een shirt omdat ze in een over drie wickets pakte nadat ze voordat ze werd aangezet had gezegd dat ze helemaal niet kon bowlen. Bij ons werden Tibo Balk, Lonne Balk en scoorster Inge Balk in het zonnetje gezet en kregen zij caps en shirtjes. Ja, cricket is met recht de ideale familiesport. Ook Mark Wolfe had als captain indruk gemaakt op de Engelsen en ontving eveneens een echte ‘ARCC’ cap.

broken image

Al met al hebben onze kids verschrikkelijk veel geleerd van de Engelsen. Niet alleen hoe je moet cricketen, maar ook hoe je gastvrij moet zijn. Niets mooiers dan goed cricketen in combinatie met gezelligheid. Wat een feest!

Madness

Na afloop gingen we nog even langs bij het Beer and Cricket festival in North Moreton. Daar hadden de Zomi’s van ACC ter voorbereiding op het festival een ‘Double Header’ gespeeld tegen North Moreton. Dit was groot nieuws in Engeland en het publiek was dan ook in grote getalen komen kijken. Na de Double Header was het een en al gezelligheid met een geweldige coverband met de toeasselijke naam 'Double Barrelled', die de tijden van Madness deed herleven terwijl er ondertussen genoten kon worden van beer and bbq. Ja, ook bij de Moreton Cricket Club weten ze precies wat er nodig is om cricket te combineren met gezelligheid.

broken image
broken image
broken image
broken image

De volgende ochtend werd het tentenkamp in Wallingford afgebroken en keerden alle jeugdspelers huiswaarts. Het was alles bij elkaar een tour om nooit te vergeten. Rest mij bij deze nog mijn speciale dankbaarheid uit te spreken aan the one and only Giles Francis. Giles is geboren en getogen in de buurt van Oxfordshire en had alle fixtures geregeld. Daar is hij zo ongeveer twee jaar lang dag en nacht mee bezig geweest. Het is dan ook vooral aan Giles, violist van beroep, te danken dat wij tijdens deze tour toegang hebben gekregen tot al deze unieke, schitterende, gezellige en ijzersterke cricketclubs. Lastbut not least wil ik bij deze ook heel graag al onze sponsors bedanken voor hun gulle giften. Ook zonder hen was deze geweldige tour nooit mogelijk geweest.

broken image
broken image
broken image
broken image

Wat rest is zonder twijfel een reünie van deze onvergetelijke tour, die zoals het er nu naar uitziet minstens een keer per maand zal gaan plaatsvinden. Ondertussen kijk ik ongelooflijk uit naar de volgende tour. En weet je waarom? Omdat ik nu al zeker weet dat het opnieuw de mooiste jeugdtour aller tijden gaat worden.

Donderdag 27 juli:

Tour 2023: Eerste zeges op heilig Engels gras

Ja hoor, eindelijk is het zo ver. U12 en U14 hebben er voor gezorgd dat de ijzersterke Britten voor het eerst tijdens de mooiste crickettour aller tijden zijn verslagen. Wat een feest!

Midsomer Murders

U12 speelde op dag vier van de tour op het schitterende veld van Warborough. De club ligt vlakbij de legendarische pub The Six Bells uit Midsomer Murders. De rechercheurs uit deze fantastische Engelse detective drinken hier regelmatig een biertje om te overleggen hoe ze de zoveelste moord in Midsummer kunnen oplossen. Er wordt ook vaak gecricket in de serie en deze televisiewedstrijden worden gespeeld op Warborough. Ik kijk al jaren naar Midsomer Murders en heb de meeste afleveringen al talloze malen gezien. Kijken naar de Britse detective is net alsof je op crickettour bent. Alleen dan met een moord er bij.

Uitgerekend op het beroemde cricketveld slaagde U12 er in om de eerste zege van de tour binnen te halen. De talenten van Warborough waren ijzersterk en een boomlange Britse batsman sloeg binnen drie overs 30 runs bij elkaar. Er werd al snel gevreesd voor een nieuwe ruime nederlaag.

Maar niets is minder waar. Onze talenten van U12 groeiden in de wedstrijd en gingen steeds beter spelen. Niemand minder dan Tommy van der Kroft kreeg het ook voor elkaar om 30 retired te maken. Hij was zeker niet de enige, die goed presteerde. Alle toppers van U12 stegen op deze absolute moorddag ruim boven zichzelf uit waardoor het totaal van 103 werd gepasseerd. Onze talenten stormden na de winning hit het veld op en vierden een feestje zoals dat zelden heeft plaatsgevonden in de geschiedenis van de cricketsport. Onder leiding van coach Jack White hebben de meiden en jongens van U12 tijdens deze tour een onwaarschijnlijke progressie gemaakt. Niets dan hulde voor onze jongste toppers!

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image

U14 en U18 speelden hun wedstrijden op het prachtige veld van Tiddington. Aldaar werden wij allemaal als vorsten ontvangen en als goden behandeld. Gedurende de hele dag was er volop eten en drinken en vroeg een Engelse clubdame voortdurend of alles wel naar wens was. De kids van de club stonden achter de barbecue en waren ook al zo ongelooflijk beleefd. Enig smetje was wellicht dat de barbecue uiteindelijk in de fik vloog nadat de vaders de rol van de kids hadden overgenomen, maar dat mocht de pret niet drukken. Al was het alleen maar omdat het 'fikkie' dankzij Roger Lord een schitterende foto opleverde.

broken image

U14 kwam eerst battend tot het totaal van 88 runs. Tibo haalde net de dubbele cijfers (13) en Filip deelde met 9 not out verschillende rake klappen uit. Tiddington passeerde dit totaal voor het verlies van vijf wickets. Deze wickets werden genomen door Tibo (3) en Prebal (1) terwijl Julia, Tibo (2) en Prebal schitterende vangen pakten.

broken image

Century

Ook het U18 team van Tiddington was ijzersterk en slaagde er in om 202 runs te maken in 30 overs. Dit was vooral te danken aan de Engelse boomlange Jake, die een fantastische century maakte. Desalniettemin waren er tijdens de eerste innings verschillende hoogtepunten. Zo pakte Tibo dankzij een door Abel gegeven lbw het allereerste wicket van U18 in de UK en had Joshua Francis dankzij een onvervalste 'bailer' een schitterende clean bowled. Verder hadden Maurits en Sam ieder een wicket terwijl Teun en Gijs allebei een schitterende vang pakten. Ook Senna Younis, die speciaal voor deze wedstrijd helemaal was overgekomen van zijn vakantiebestemming Knokke, kreeg het voor elkaar om in tweede instantie een uniek vangetje vast te houden.

Aan bat kwam U18 niet verder dan 92 runs. Maar dat neemt niet weg dat Teun (33) en Maurits (18) ijzersterk batten hadden laten zien. Mooi ook was dat er op het grasveld achter de 'cow corner' daadwerkelijk Britse koeien stonden te loeien en het leek alsof ze onze spelers vroegen om de ballen richting midwicket hun kant op te slaan. De verleiding was groot en veel van onze spelers gingen dan ook uit omdat ze met 'typical Dutch cricket' across de line oftewel scheef speelden. Zo kwamen ze er vanzelf achter dat je toch echt met een recht moet batten op een graswicket. Het is niet normaal hoe veel onze talenten tijdens de mooiste crickettour aller tijden al hebben opgestoken.

broken image

Na afloop gingen we met zijn allen naar Moreton Cricket Club, waar het legendarische 'Beer and Cricket Festival' werd afgetrapt met een voorwedstrijd van onze eigen U14. Terwijl de muziek draaide en talloze toeschouwers genoten van een in de nabij gelegen Pub de Bear getapt biertje, speelden onze talenten tijdens hun tweede wedstrijd van de dag de sterren van de hemel. Zo maakte Sam Lord er 11 en sloeg Lonne 10 runs inclusief twee vieren bij elkaar terwijl ze ook nog eens een wicket pakte. Alle andere kids speelden uiteraard ook fantastisch. De bijzondere prestaties leverden een schitterende zege op en dit werd uiteraard op voortreffelijke wijze gevierd.

Barrels

Bij de pub de Bear waren er vanwege het festival al allerlei tentjes opgezet en werden er onder meer heerlijke hamburgers geserveerd. Wij genoten daar allemaal enorm van voordat we met zijn allen terug gingen naar onze prachtige camping. Aldaar werd onder het genot van een bitter of een IPA uit de barrels van Giles Francis deze bijzondere dag nog eens uitgebreid doorgenomen. Uiteraard werd er vooral stil gestaan bij de legendarische overwinningen van U12 en U14. Het was alles bij elkaar mede danzkij de schitterend pub The Six Bells uit Midsummer Murders een absolute moorddag!

Woensdag 26 juli

Tour 2023: Zwemmen in de Thames en eten bij The Bell Pub

Tijdens dag drie van de mooiste crickettour aller tijden is er weer van alles gebeurd. Zo werd er een bezoekje gebracht aan de Chase cricketfabriek, werd er in de stromende regen gespeeld en was er pech onderweg.

In de ochtend werd er door sommigen gezwommen in de nabij gelegen Thames terwijl anderen een bezoekje brachten aan Chase cricketfabriek. Ondertussen koos Lotte Heerkens er voor om een dagje op en neer naar Wales te reizen om haar zeer fraaie hoed op te halen. Dat is ook het mooie van deze waanzinnige crickettour. Er valt echt voor iedereen wat te beleven.

broken image
broken image
broken image
broken image

Proper

Ondertussen waren er uiteraard wederom weer verschillende wedstrijden op schitterende velden. Zo speelde U12 en U14 op de fraaie accommodatie van Didcot CC. Terwijl op het eerste veld een geweldige countywedstrijd van twee 'proper' Engelse teams werd afgewerkt, konden onze toppers op het tweede veld terecht. Vanaf het fraaie terras op het balkon kon er genoten worden van fantastisch cricket.

Na de enerverende wedstrijd van U12 speelde U14 ook een bijzonder interessant duel tegen Didcot CC. 'Woman of the Match' Lonne Balk pakte zo maar twee wickets voordat regen helaas een vroegtijdig einde maakte aan de wedstrijd.

broken image

 

broken image
broken image
broken image
broken image

Regen

De U18 nam het wat later op de dag op tegen Henley CC. Het schitterende veld lag in een bosrijke omgeving en werd geflankeerd door schitterende huizen. In verband met de regen werd er een wedstrijdje van 15 overs afgewerkt. Het batten was zeker niet onaardig en Tibo Balk en Gijs Evers slaagden er ieder in om met 30 runs retired te gaan terwijl Manos Srinivash en Teun Domhoff ook enkele rake klappen uitdeelden. U18 slaagde er uiteindelijk in om iets meer dan 100 runs te maken.

Henley CC had geen enkele moeite om dit totaal in de stromende regen twee overs voor tijd te passeren. Dit was onder meer te danken aan het feit dat verschillende bowlers totaal geen grip hadden op het natte Engelse graswicket. Dat was dan ook de mooiste les van deze enerverende wedstrijd: Ga nooit zonder spikes op crickettour naar Engeland. Ondertussen beschikte het team van Henley over veel zeer talentvolle spelers. Een daarvan was Connor, die voor het eerst van zijn leven een onvervalste hattrick nam.

Henley had het totaal voor het verlies van nul wickets gepasseerd. U18 heeft dus nog geen wicket genomen in de UK. Iedereen verheugt zich nu dan ook al op het onwaarschijnlijke feest dat zonder enige twijfel gevierd gaat worden als het eerste wicket tijdens de tour genomen gaat worden. Wat een waanzinnig vooruitzicht!

broken image
broken image

Na afloop van de wedstrijden werden er weer heerlijke hamburgers en hotdogs gegeten tijdens onvervalste Engelse barbecues op de cricketclubs. Ondertussen kozen verschillende families er wat later op de avond ook nog eens voor om een hapje te eten in The Bell Pub, die vlakbij de camping is gevestigd. Anderen genoten in de avond van een biertje vanuit een van de twee 'barrels', van Giles Francis. Het 'Bitter' en de 'IPA' smaakten uiteraard fantastisch!

broken image

Het werd alles bij elkaar dan ook enorm gezellig op de camping. Dit had natuurlijk ook te maken met het feit dat Rehan Younis, Senna Younis, Berend Edelenbos en Mark Wolfe inmiddels ook gearriveerd zijn. Zij doen komend weekend mee aan het 'Beer and Cricket Festival' bij onze vrienden van North Moreton Cricket Club en komen tijdens de jeugdtour vast sfeer proeven. Wat een gezelligheid!

Jan Balk ging later op de avond nog 'even' naar Heathrow om zijn vrouw Inge van het vliegveld te halen. Helaas kreeg de auto pech onderweg waardoor de Engelse versie van ANWB, die zeer toepasselijk AA wordt genoemd, ar aan te pas moest komen om de auto naar de garage te brengen. Gelukkig werden Inge en Jan door diezelfde AA al om 2 uur 's nachts thuisgebracht zodat ze heerlijk konden genieten van een welverdiende nachtrust. Alles bij elkaar was het sowieso weer een bijzonder enerverende dag geweest tijdens de mooiste crickettour aller tijden.

Proost

Verder wilde ik van deze speciale gelegenheid nog gebruik maken om Max de Bruin Sr hartelijk te bedanken. Onze erevoorzitter koos er namelijk na het lezen van de verslagen over de tour spontaan voor om 50 euro te doneren voor een kratje bier voor de begeleiders van de tour. Veel dank Max! En.... Proost!

Dinsdag 25 juli:

Tour 2023: Kansloze nederlagen op schitterende velden

De kids hebben de eerste wedstrijden tijdens de mooiste jeugdcrickettour aller tijden er op zitten. Op schitterende velden werden er tegen ijzersterke tegenstanders kansloze nederlagen geleden.

In de ochtend werd er een belangrijke training afgewerkt op de velden van onze vrienden van Moreton Cricket Club. Op deze club doen de Zomi's van ACC al sinds jaar en dag mee met een jaarlijks festival. De banden met 'MCC' zijn dan ook uitstekend en daarom mochten we gebruik maken van hun hun prachtige faciliteiten.

Tourshirt

Na afloop van de eerste training kregen de spelers van de jeugdtour allemaaal een schitterend tourshirt en een fantastische tourcap uitgereikt. In verband hiermee ziet werkelijk iedereen er fantastisch uit..

broken image
broken image

In de middag werden er op verschillende clubs fantastische wedstrijden gespeeld. ACC U12 en ACC U14 verloren van Goring CC. Desalniettemin was het genieten geblazen op de fraaie velden. Bovendien werden we fantastisch ontvangen en konden onze kids het goed vinden met de Engelse kinderen. Helemaal leuk was het dat de teams van ons werden aangevuld met spelers van Moreton Cricket Club. Er werden op deze prachtige dag dan ook zonder twijfel vriendschappen voor het leven gesloten. Wat een feest!

broken image

Prestaties

Desalniettemin waren er wat bijzondere prestaties en zo lieten Tibo Balk (46), Gijs Evers (26), Teun Domhoff (25) en Maurits Kelteren (10) formidabel batten zien. Het U18 team eindigde uiteindelijk op 173 runs. Sonning maakte dit totaal met groot gemak voor het verlies van 0 wickets. Het was een leerzame ervaring...

Na afloop kregen we een prachtige barbecue voorgeschoteld. Ondertussen speelden onze jongens allerlei verschillende cricketspelletjes met Engelse gasten en kregen de volwassenen een heerlijk biertje. Wat een gastvrijheid!

broken image
broken image

In de avond werd er op de camping genoten van ouderwetse gezelligheid. De spelers speelden schaak, voetbal, vier op een rij of een ander spelletje terwijl de volwassenen allemaal stuk voor stuk bijzonder sterke verhalen tegen elkaar vertelde.

Ondertussen waren Michael Dukker en Stephan Hannema, die met de Zomi's komend weekend mee doen aan het Beer and Cricket Festival op Moreton CC ook nog eens gearriveerd. Zij maakten alle verhalen uiteraard nog een stukje sterker. Het bleef dan ook nog heel lang bijzonder onrustig voordat iedereen ging genieten van een welverdiende nachtrust. Wat een feest!

broken image
broken image
broken image

Maandag 24 juli:

Tour 2023: Mooiste crickettour aller tijden van start

De mooiste crickettour aller tijden is op daverende wijze van start gegaan. Alle kids zijn maandag op de camping in Engeland gearriveerd.

Reis

De reis was mooi geweest. Sommigen waren met de trein gekomen, anderen met het vliegtuig en weer anderen met de auto in combinatie met een boot of een trein. Ongelooflijk!

Alle kids konden het onmiddellijk uitstekend met elkaar vinden en gingen meteen allerlei leuke spelletjes doen. Uiteraard draaide alles natuurlijk om cricket en werden er verschillende ballen meteen de camping uitgeslagen. De jongens en meisjes, die samen drie verschillende teams vormen, lijken nu al in bloedvorm.

Tanduri

Ondertussen werd er ook nog eens heerlijk gegeten en gedronken. Ramesh Sripatnala legde uit welke zalige gerechten er bij de lokale Tanduri waren gehaald en Giles Francis verteld alles over de prachtige twee barrels met bier, die bij de lokale brewery waren aangeschaft. Ondertussen hebben Richard Wolfe en Roland Flierman met hun camper en vouwwagen een schitterend en bijzonder gezellig hoofdkwartier gebouwd. Wat een feest!

Uiteraard bleef het nog heel lang onrustig op de prachtige camping vlakbij de Thames. Maar dat mocht de pret niet drukken. Sterker nog, het maakte de pret alleen maar groter! De jongens en meisje zijn er helemaal klaar voor om geweldige wedstrijden te spelen!

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image

English:

Tour 2023: The most beautiful cricket tour of all time is over

Friday July 28:

The last day of the Tour has come to an end. It was a great finish with all three of our teams playing on the beautiful pitches of Aston Rowant in the English countryside.

By Jan Balk

At the initiative of the Amsterdam Cricket Academy, youth cricketers from ACC, VRA, Rood en Wit, Bloemendaal, VCC and Salland are staying in England for a fantastic cricket tour. Three different teams play twelve games together in the beautiful Oxfordshire. Read all the latest news about the most beautiful youth cricket tour of all time here.

The first two games did not start until 2.30 pm. This allowed us to enjoy a traditional breakfast from the trunk of the Jaguar with towbar from Roland Flierman in the morning hours. In addition, Emilie van Hasselt and Richard Wolfe also traditionally served a delicious fresh cup of coffee for the enthusiast. In addition, bacon and eggs were also present. What a festive breakfast at the campsite!

Candy shop

The kids, who were still hungry afterwards despite the wonderful breakfast, were taken by Roland to a crazy old-fashioned sweet shop in Wallingford. There they were allowed to spend GBP 4.50 per person on sweets. Outrageous, of course, but incredibly tasty at the same time!

Later we went with the whole tour group to Aston Rowant. In the countryside, U12 and U14 started their matches on two beautiful fields. The fields were in the middle of the meadows with cows grazing on the right and sheep grazing on the left. As far as you could see, you saw a beautiful landscape with endless meadows, hills and typical English trees. No idea what typical English trees are, but it was really beautiful.

U12 unfortunately lost, but had a strong top scorer with Anush (7), while Fraser remained not out with a very hard 4 runs. Aston Rowant totaled 145 and U12 had to settle for 62 runs on the beautiful field.

Bowling action

U14 did not get further than 68 runs in the T20 against their peers from Aston Rowant. Tibo Balk was retired top scorer with 30 and Lonne Balk was not out with 5 runs. Aston Rowant managed to pass this language for the loss of 2 wickets. Alex took a nice wicket thanks to a great catch from Philippine Voogd and Tibo had a clean bowled. Afterwards, Milou Kelterman was rightly named the woman of the match. At Aston Rowant they had also discovered that our Dutch Lionesse has an incredibly beautiful bowling action and without any doubt has an amazing cricket future. As an honor as we thought it was to play on the beautiful English fields, they thought it was such an honor at Aston Rowant to be allowed to play cricket against talents like Milou and Philippine.

The U18 also went down without a chance and lost its fourth game in a row against the strong opponent. Aston Rowant's U18s were made up almost entirely of English county players, playing nearly 60 games a year. With beautiful batting and a great display of power, they hit 207 runs together in 20 overs for the loss of 1 wicket. None other than Sam van Noortwijk, the son of former international Klaas-Jan, took the only wicket in an excellent manner and thanks to a catch by captain Mark Wolfe. Cheers!

Riot

U18 eventually came to a total of 91 runs and thus lost with a big difference. But that does not alter the fact that Tibo Balk (29) and Senna (12) batted well. Senna Younis made a particularly cheerful impression in the middle and surprisingly shouted 'Rellen, Riots' all the time to his friends Tommie and Mark who were watching from the side. No idea why Senna Younis did this, but perhaps it had to do with the common holiday of the three friends, who had celebrated extensively in Knokke, Belgium, just before they came to England. Lonne and Sam also didn't stay out. All in all, U18's innings was without a doubt startling.

Afterwards, the usual 'tocans of our appreciation' were presented to our English friends for the last time. For example, the most important man of the club received a beautiful 'ACC 100 years' medal and top bat Jack Veal received two beautiful Amsterdam socks. And do you know what the nice thing about these two socks is. 'The left one is exactly the same as the right one.' This joke has been doing great in England after every game for four tours. In addition, Amy Diab was given a brand new cricket ball and shirt for taking in an over three wickets after saying before being put on that she couldn't bowl at all. With us, Tibo Balk, Lonne Balk and scorer Inge Balk were put in the spotlight and they received caps and shirts. Yes, cricket is truly the ideal family sport.

All in all, our kids have learned an awful lot from the English. Not only how to play cricket, but also how to be hospitable. Nothing better than good cricket in combination with fun. What a party!

Madness

Afterwards we visited the Beer and Cricket festival in North Moreton. There the Zomis of ACC had played a 'Double Header' against North Moreton in preparation for the festival. This was big news in England and the public had come to watch in large numbers. After the Double Header it was all fun with a great cover band, who revived the times of Madness while enjoying beer and bbq in the meantime. Yes, at the Moreton Cricket Club they know exactly what it takes to combine cricket with fun.

The next morning the tent camp in Wallingford was broken down and all youth players returned home. All in all it was a tour to remember. It only remains for me to express my special gratitude to the one and only Giles Francis. Giles was born and raised near Oxfordshire and had arranged all the fixtures. He has been working on this day and night for about two years. It is therefore mainly thanks to Giles, a violinist by profession, that we have been given access to all these unique, beautiful, cozy and rock-solid cricket clubs during this tour. Last but not least I woul also like to thank our sponsors for their incredible donations. Well done!

What remains is without a doubt a reunion of this unforgettable tour, which it looks like will take place at least once a month. In the meantime, I'm incredibly looking forward to the next tour. And do you know why? Because I already know for sure that it will again be the most beautiful youth tour of all time.

Thursday July 27:

Tour 2023: First victories on holy English grass

Yep, it's finally here. U12 and U14 have ensured that the very strong British have been defeated for the first time during the greatest cricket tour of all time. What a party!

Midsomer Murders

U12 played on the beautiful Warborough ground on day four of the tour. The club is located near the legendary pub The Six Bells from Midsomer Murders. The detectives from this fantastic English detective regularly drink a beer here to discuss how they can solve the umpteenth murder in Midsomer. Cricket is also often played in the series and these televised matches are played at Warborough. I've been watching Midsomer Murders for years and have seen most episodes countless times. Watching the British detective is like being on a cricket tour. Only with a murder involved.

It was precisely on the famous cricket ground that U12 managed to secure their first victory of the tour. Warborough's talents were very strong and a tall British batsman hit 30 runs within three overs. There was soon fear of another big defeat.

But nothing is less true. Our U12 talents grew in the game and started playing better and better. None other than Tommy van der Kroft also managed to retire at 30. He certainly wasn't the only one who performed well. All U12 toppers rose well above themselves on this absolute murder day, passing the total of 103. Our talents stormed onto the pitch after the win and celebrated as rarely in the history of cricket. Under the guidance of coach Jack White, the U12 girls and boys have made incredible progress on this tour. Nothing but tribute to our youngest toppers!

U14 and U18 played their matches on Tiddington's beautiful ground. There we were all received as royalty and treated as gods. During the whole day there was plenty of food and drink and an English club lady constantly asked if everything was okay. The kids from the club were behind the barbecue and were also incredibly polite. The only blemish was perhaps that the barbecue eventually caught fire after the fathers had taken over the role of the kids, but that was not allowed to spoil the fun. If only because the 'fikkie' resulted in a beautiful photo thanks to Roger Lord.

U14 batted first to total 88 runs. Tibo just reached double digits (13) and Filip dealt several striking blows with 9 not out. Tiddington passed this total for the loss of five wickets. These wickets were taken by Tibo (3) and Prebal (1) while Julia, Tibo (2) and Prebal took great catches.

Century

Tiddington's U18 team was also very strong and managed to make 202 runs in 30 overs. This was mainly due to the English tall Jake, who made a fantastic century. Nevertheless, there were several highlights during the first innings. Thanks to an lbw given by Abel, Tibo took the very first wicket of U18 in the UK and Joshua Francis had a beautiful clean bowled thanks to an unadulterated bailer. Furthermore, Maurits and Sam each had a wicket while Teun and Gijs both took a great catch. Senna Younis, who had come all the way from his holiday destination Knokke especially for this competition, also managed to hold a unique catch in the second instance.

At bat, U18 did not get further than 92 runs. But that does not alter the fact that Teun (33) and Maurits (18) had shown strong batting. It was also nice that there were actually British cows on the lawn behind the cow corner and it looked like they were asking our players to hit the balls towards midwicket in their direction. The temptation was great and many of our players went out because they played 'typical Dutch cricket' across the line or skewed. That's how they found out that you really have to bat with a right on a grass wicket. It's not normal how much our talents have already learned during the greatest cricket tour of all time.

Afterwards we all went to Moreton Cricket Club, where the legendary 'Beer and Cricket Festival' was kicked off with a preliminary match by our own U14. While the music played and countless spectators enjoyed a beer tapped in the nearby Pub de Bear, our talents played the stars from heaven during their second game of the day. Sam Lord made 11 and Lonne hit 10 runs including two fours together while also taking a wicket. All the other kids played fantastic too, of course. The special performances resulted in a brilliant victory and this was of course celebrated in an excellent way.

Barrels

Due to the festival, all kinds of tents had already been set up at the Bear pub and delicious burgers were served, among other things. We all enjoyed it immensely before we all went back to our beautiful campsite. There, while enjoying a bitter or an IPA from the barrels of Giles Francis, this special day was extensively discussed. Of course, the legendary victories of U12 and U14 were mainly discussed. All in all, thanks to the wonderful pub The Six Bells from Midsummer Murders, it was an absolute murder day!

Wednesday, July 26

Tour 2023: Swim in the Thames and eat at The Bell Pub

A lot has happened again during day three of the greatest cricket tour of all time. For example, a visit was paid to the Chase cricket factory, games were played in the pouring rain and there was bad luck on the way.

In the morning some went swimming in the nearby Thames while others visited Chase cricket factory. Meanwhile, Lotte Heerkens chose to travel up and down to Wales for a day to collect her very beautiful hat. That's the beauty of this amazing cricket tour. There really is something to experience for everyone.

Proper

In the meantime, of course, there were again several competitions on beautiful fields. For example, U12 and U14 played on the beautiful accommodation of Didcot CC. While a great county match between two 'clean' English teams was played on the first field, our top players could play on the second field. Fantastic cricket could be enjoyed from the beautiful terrace on the balcony.

After the exciting game of U12, U14 also played a very interesting game against Didcot CC. 'Woman of the Match' Lonne Balk took just two wickets before rain unfortunately brought an early end to the match.

Rain

The U18 took on Henley CC a little later in the day. The beautiful field was in a wooded area and was flanked by beautiful houses. Due to the rain, a game of 15 overs was played. The batting was certainly not bad and Tibo Balk and Gijs Evers each managed to retire with 30 runs, while Manos Srinivash and Teun Domhoff also landed some hits. U18 finally managed to make just over 100 runs.

Henley CC had no trouble passing this total two overs from time in the pouring rain. This was partly due to the fact that several bowlers had no grip at all on the wet English grass wicket. That was the best lesson of this exciting match: never go on a cricket tour to England without spikes. Meanwhile, Henley's team had many very talented players. One was Connor, who took an unadulterated hat-trick for the first time in his life.

Henley had passed the total for the loss of zero wickets. So U18 has not yet taken a wicket in the UK. Everyone is already looking forward to the unlikely celebration that will undoubtedly be celebrated when the first wicket is taken on the tour. What an amazing prospect!

After the games, delicious burgers and hot dogs were again eaten during genuine English barbecues at the cricket clubs. Meanwhile, later in the evening, several families chose to have a bite to eat in The Bell Pub, which is located near the campsite. Others enjoyed a beer in the evening from one of the two 'barrels', from Giles Francis. The 'Bitter' and the 'IPA' tasted fantastic of course!

All in all, it was very pleasant at the campsite. This of course also had to do with the fact that Rehan Younis, Senna Younis, Berend Edelenbos and Mark Wolfe have also arrived. They will be participating in the 'Beer and Cricket Festival' this weekend at our friends from North Moreton Cricket Club and will come and taste the atmosphere during the youth tour. What a fun!

Jan Balk went to Heathrow later that evening to pick up his wife Inge from the airport. Unfortunately, the car broke down on the way, so the English version of ANWB, which is very appropriately called AA, had to be used to bring the car to the garage. Fortunately, Inge and Jan were brought home by the same AA at 2 am so that they could enjoy a well-deserved night's sleep. All in all it had been another very exciting day on the greatest cricket tour of all time.

Cheers

I also wanted to take this special opportunity to thank Max de Bruin Sr. After reading the reports about the tour, our honorary chairman spontaneously chose to donate 50 euros for a case of beer for the tour guides. Many thanks Max! And.... Cheers!

Tuesday July 25:

Tour 2023: Chanceless defeats on beautiful fields

The kids have played their first matches during the most beautiful youth cricket tour of all time. On beautiful fields, hopeless defeats were suffered against strong opponents.

In the morning, an important training was completed on the fields of our friends from Moreton Cricket Club. The Zomi's of ACC have been participating in an annual festival at this club for many years. The ties with 'MCC' are therefore excellent and that is why we were allowed to use their wonderful facilities.

Tourshirt

After the first training, the players of the youth tour all received a beautiful tour shirt and a fantastic tour cap. In this regard, absolutely everyone looks fantastic.

In the afternoon, fantastic matches were played at various clubs. ACC U12 and ACC U14 lost to Goring CC. Nevertheless, it was great fun on the beautiful fields. Moreover, we were received fantastically and our kids got on well with the English children. It was great that our teams were supplemented with players from Moreton Cricket Club. Without a doubt, friendships for life were made on this beautiful day. What a party!

Performance

Nevertheless, there were some special performances and Tibo Balk (46), Gijs Evers (26), Teun Domhoff (25) and Maurits Kelteren (10) showed formidable batting. The U18 team eventually finished on 173 runs. Sonning made this total with great ease for the loss of 0 wickets. It was a learning experience...

Afterwards we were served a beautiful barbecue. Meanwhile, our boys played all kinds of different cricket games with English guests and the adults got a delicious beer. What hospitality!

In the evening, old-fashioned fun was enjoyed at the campsite. The players played chess, football, four in a row or some other game while the adults all told very strong stories to each other.

Meanwhile, Michael Dukker and Stephan Hannema, who will be participating with the Zomi's in the Beer and Cricket Festival at Moreton CC next weekend, had also arrived. They made all the stories a bit stronger, of course. It remained very restless for a long time before everyone went to enjoy a well-deserved night's sleep. What a party!

Monday July 24:

Tour 2023: The greatest cricket tour of all time has started

The greatest cricket tour of all time has got off to a flying start. All kids arrived at the campsite in England on Monday.

Journey

The journey had been beautiful. Some had come by train, others by plane and still others by car in combination with a boat or a train. Incredible!

All the kids immediately got along very well and immediately started playing all kinds of fun games. Of course everything revolved around cricket and several balls were immediately knocked out of the campsite. The boys and girls, who together form three different teams, already seem to be in top form.

Cultivation

Meanwhile, there was also delicious food and drink. Ramesh Sripatnala explained the delicious dishes that were bought at the local Tanduri and Giles Francis told all about the beautiful two barrels of beer that were purchased at the local brewery. Meanwhile, Richard Wolfe and Roland Flierman have built a beautiful and very cozy headquarters with their camper and folding trailer. What a party!

Of course it remained restless for a long time at the beautiful campsite near the Thames. But that didn't spoil the fun. In fact, it only added to the fun! The boys and girls are ready to play great matches!