Return to site

Trage scoring rate nekt ACC, Excelsior favoriet voor de titel

broken image

[door Observer] Excelsior won de toss en liet ACC fielden op een vochtig veld. In een uiterst traag tempo bleef de Schiedamse batting side tot de 31e over goed overeind tegen de tot dan toe voornamelijk uit spinners bestaand e Amsterdamse aanval. 110/2 in 30 overs.

Vanaf dit punt begonnen de wickets regelmatig te vallen en bleef de score beperkt. In het verre veld deden wij 3 prima vangen, maar misten er ook 2. Excelsior kwam tot het bescheiden totaal van 158/7 in 50 overs. Een klein beetje meer dan 3 per over. Bowling: Saqib 2/17/7 en Sikander, Raza, Knoll en Barends elk 1 wicket.

Even als vorige week tegen VCC bleek dit totaal te hoog voor onze batsmen. Oorzaak: een uitstekende aanval van Excelsior met als gevolg te traag scoren en geen rotatie tussen de batsmen. Was de Excelsior score met 110/2 in 30 al traag, ACC had bij 30 overs slechts 70 runs op het bord staan. Rodney Lyall mocht wel twitteren van : “progress is slow, but with the target only 159, that doesn’t matter”. Nou, dat matterde wel, want 70/3/ in 30 werd 100/4 in 40 en dan moeten er in eens in de laatste 10 overs 60 runs voor de winst gescored worden door teruglopende slagkracht. Wij missen nu eenmaal een typetje Ben Stokes of Jos Buttler dat de boel over het dooie punt kan helpen. Onze poging om de partij in winst om te zetten mislukte dan ook troosteloos, want op 130 had een ieder zijn beurt gehad.

Marais (41) vormde met Rasool een langdurig partnership en het was doodzonde dat het daarop volgende partnership tussen Saqib (27) en Sikander (11) wreed verstoord werd door een volstrekt onnodige run out op een gewaagde 2e run. Raza (17) produceerde in de achterhoede enige rake klappen, maar het was al te laat. ACC 130 all out.

Al met al een matige vertoning van de 2 koplopers, die samen 288 runs produceerden in bijna 100 overs. Bepaald niet spectaculair. Gezien de ontwikkelingen op de ranglijst zeg ik opnieuw: ik ben blij met de punten die wij tot nu toe hebben verzameld en het is van de zotte dat we een competitie hebben waarin verregende wedstrijden niet worden overgespeeld. (VOC – VCC werd afgelast vanwege toestand terrein).

PS: zondag 21/7 – Sparta - ACC UIT. De Spartanen zaten zondag jl. tegen Dosti voor 22 runs aan de kant. Pas op je tellen mannen; niet overmoedig worden, maar gewoon winnen !

broken image
broken image