Return to site

Verbinder Richard Wolfe

Lid van Verdienste van ACC

Niemand minder dan Richard Wolfe is tijdens de afgelopen Algemene Leden Vergadering meer dan terecht benoemd tot Lid van Verdienste van de enige echte Amsterdamsche Cricket Club. De geboren Australiër geldt al sinds jaar en dag als de motor van onze fantastische vereniging.

Richard begon ooit als honkballer, maar vond later in de edele cricketsport en ACC uiteindelijk zijn grote liefde. Hij is helemaal gek van het spelletje en onze club. Bovendien is Richard een waanzinnige verbinder, die alle mogelijke verschillende leden van ACC als geen ander bij elkaar kan brengen.

Aanjager

Richard heeft enorm veel betekend voor het sociale cricket binnen ACC. Zo was hij de aanjager van de Zomi’s en een van grondleggers van de halfway trophy. Tijdens deze laatstgenoemde competitie spelen ACC, VRA, Rood en Wit en Bloemendaal op woensdagavond een T20 competitie tegen elkaar. Het liefst spelen alle vier teams op één locatie zodat er na afloop samen gezellig gegeten en natuurlijk vooral gedronken kan worden. Richard heeft er ook nog eens voor gezorgd dat de Zomi’s tegenwoordig elk jaar naar Engeland op tour gaan om deel te kunnen nemen aan het Moreton Beer and Cricket Festival. Wat een feest!

Richard heeft zich ook al op onwaarschijnlijke wijze ingezet voor de jeugd. Zo is het aan ons kersverse Lid van Verdienste te danken dat de jeugdtour naar Engeland een jaar of vijf geleden nieuw leven is ingeblazen. In deze rol geldt ons voormalige bestuurslid eveneens als een waanzinnige verbinder. Het zijn namelijk niet alleen spelers van ACC, maar ook jeugdleden van andere clubs zoals VRA, Rood en Wit, Bloemendaal en Salland, die mee kunnen gaan met de jeugdtour. Vorig jaar reisden er al drie jeugdteams af naar het Verenigd Koninkrijk en het ziet er naar uit dat het komend seizoen niet anders zal zijn.

Inzet

Richard is van nature geen geweldige cricketer, maar is op basis van een onwaarschijnlijke inzet tijdens een waanzinnige hoeveelheid trainingen wel een fantastische allrounder geworden. Hij bowlt steeds beter met links en is er als batsman een paar seizoenen geleden zelfs in geslaagd om in de Zomi’s een century te scoren. Echt ongelooflijk!

Ondertussen heeft Richard wel degelijk ook nog zijn impact op het topcricket binnen ACC. Al was het alleen maar omdat zijn zoon Mark zonder twijfel als een van de grootste talenten van ACC geldt. Mark maakte al zijn debuut voor ACC 1 en verblijft momenteel in Zuid-Afrika om het spelletje nog beter te kunnen leren.

Terecht

Het moge duidelijk zijn dat Richard Wolfe tijdens die laatste ALV door voorzitter Wim Pielage meer dan terecht is benoemd tot Lid van Verdienste van ACC. Wil jij ook Lid van Verdienste worden van de mooiste cricketclub op aarde? Wees dan zoals Richard Wolfe!

Jan Balk

broken image