Return to site

Vernieuwd ACC 2 zet zegereeks voort…

Ons 2e elftal uitkomend in de Overgangsklasse staat na 5 gespeelde wedstrijden fier ongeslagen bovenaan.

Het team heeft nogal een ander gezicht gekregen nu vaste klanten als Stephan Hannema, Rehan Younis, Bas v/d Heyde en de gebroeders Scholtz gestopt zijn als vaste bemanning van dit elftal.

Het streven van dit jaar is promotie naar een hoger niveau ten einde beter aan te sluiten bij ACC.1

De huidige Overgangsklasse is na de Top. – Hoofd - en 1e klasse de vierde afdeling en dat is wel ver weg van goed competitive cricket. Ooit speelde het 2e een afdeling onder de hoogste vaderlandse klasse waarin het EERSTE uit kwam.

Andere tijden, nieuwe kansen anno 2023.

Zaterdag jl. ging de reis naar Eindhoven, waar het als 2e geclassificeerde HTCECA op ACC 2 wachtte.

Dit uit veelal ICT-ers bestaande team schotelde onze reserves liefst 277/6 voor.

Wij hielpen ze wel een beetje en gaven liefst 42 extra’s cadeau, waarvan 24 wides van de bowlers. (trainen op het spotje ! – put down a coin in the netts!!)

Maar ACC 2 is gewend aan hoge scores van regelmatig 275+.

Dit keer verliep de chase niet zo volgens plan, want op de helft van het gestelde doel gaf het scorebord 139/7 aan en was de weg nog heel lang.

Maar nu kwam niemand minder dan WAQAS Ahmad in actie, de man die vorige week met 3/39 tegen Excelsior in ACC 1 als bowler debuteerde. Kon hij ook batten?

Nou, ja wel hoor. Want WAQAS begon wat je noemt te mokeren samen met Amran Gujjar (37 – 2x4 + 3x6). Het boundary werk van Waqas met 6x4 + 8x6 was verbluffend en resulteerde op de 3e bal van de laatste over in de gewenste overwinning: 281/6. De debuterende bowler van ACC.1 bleef met precies 100* van 61 ballen! Chapeau!!

Met deze overwinning pakt ACC.2 de leiding met 4 punten voorsprong op nr.2.

Een compliment waard en blijf ze volgen dat TWEEDE !

OBSERVER

Klik hier voor stand
Klik hier voor de scorecard