Return to site

Verstandig batten en bowlen bezorgen ACC U17 eerste zege

[door Jan Balk) Op een mooie pinksterdag heeft ACC U17 op schitterende wijze de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Met prachtig cricket werd VCC 2 op overtuigende wijze verslagen.

VCC kwam eerst battend tot 156/8. Het bowlen en fielden van ACC was bijzonder goed verzorgd met veel minder wides dan gebruikelijk. Vooral Edward Thomas maakte veel indruk door bijna iedere bal uitzwaaiend op het spotje net buiten off te bowlen. Daarnaast gaat Bashir Hakimi elke week beter bowlen en datzelfde geldt voor Abdul Shafay. Daniyal Adnan en Ibrahim Ahmadzai deden het helemaal fantastisch en namen respectievelijk 2 en 3 wickets. Wellicht heeft het goede bowlen van ACC te maken met het feit dat onze jonge talenten steeds vaker mee spelen met de Zami’s. Daar leren ze ongelooflijk veel.

Verstandig

En dan hadden we op de allereerste bal van de wedstrijd met dank aan Bashir ook nog eens een geweldige run out waardoor VCC eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan liep. Verder waren er uitstekende vangen van Joshua Francis en Tibo Balk en een razendsnelle stumping van Ibrahim.

Joshua en Daniyal begonnen vervolgens zeer verstandig te batten. Zij kozen de juiste ballen om weg te slaan en zorgden voor een fantastische opening van 45/0. Gijs Evers nam het even later over Joshua en deed het ook prima rustig aan waardoor het totaal gestaag opliep.

Professioneel

Later maakten Tibo en Bashir het karwei zeer professioneel af. De zes recht vooruit van Bashir en de zes op het clubhuis van Tibo waren zonder enige twijfel een lust voor oog. Wij passeerden het totaal voor het verlies van drie wickets met nog vijftien ballen te gaan waardoor de eerste klinkende zege van het seizoen een feit was. Komende zondag kunnen we de goede lijn doorzetten tijdens de uitwedstrijd tegen VOC.

Klik hier voor de scorecard

Klik hier voor de stand

Klik hier voor het programma

broken image