Return to site

Verzwakt ACC verslaat VRA in het Bos mede door century Jean Marais

broken image

[door Observer] Competitie ronde nr. 10 bracht ons naar het roemruchte en schitterende cricket veld van VRA in het Amsterdamse Bos. De wedstrijd bal werd aangeboden door de jarige Carolien Woudstra. Een ongewone situatie op de ranglijst: ACC fier boven aan en VRA worstelend met zichzelf onderaan. Een hitte dag met 30 graden lag in het verschiet. En een century van Zaffie-pro Jean Marais (foto).

Zowel ACC als VRA moest een troefkaart inleveren aan het Ned.XI tw. aanvoerder Saqib Zulfiqar namens ACC en Ben Cooper namens de gastheren. Bovendien hadden een kwartet ACC-ers maanden geleden kaarten ingekocht voor de World Cup match Pakistan – Z.Afrika op Lord’s. Vaste basis spelers als Knoll en Raza waren na een korte absentie weer wel beschikbaar en routiniers als Bas v/d Heyde en Rehan Younis alsmede Beau te Boekhorst schoten de ACC1 te hulp.

Toss gewonnen en batten. En zie, als gevolg van de afwezigheid van Rehmet, is daar ineens een nieuwe openingscombinatie: de 16-jarige Jamie Mulready (oorspronkelijk wicket keeper in ACC2, maar inmiddels succesvol batsman in ACC1) met wicket keeper coach Jean Marais. Het blijkt een zeer succesvol koppel te zijn. De 50 komt op en zo ook de 100 zonder wicket verlies, in 25 overs.

 

Kort hierna wordt Jamie gebowled voor 35 uitstekende runs. Op 120 gaat Sikander LBW voor weinig en komt niemand minder dan Bassie v/d Heyde (19) en brengt de stand samen met Marais (hier met 82*) naar 165/3/39. Barends volgt Bas op en het wordt 202/4 in 46 overs. Wellicht iets te langzaam, maar het veld is groot (vooral aan de Schiphol kant) en langzaam. Er groeien zelfs madeliefjes en ander spul op het veld… Als Paul dat zou weten…

Via 201/4 waar Marais voor een oer solide 102 moet vertrekken, eindigen wij op 231/5 en blijft Brady met 32 not out. Mr. Extra (25) helpt ook vandaag weer mee. In de lunchbreak missen we de acties van wijlen groundsman Paul Polak. Nauwelijks had de eerst fieldende partij haar hielen gelicht of je kon Paul zien racen in zijn golf buggy met stink sigaar, bezem, stoffer en blik, meetlat en krijt naar het midden, om er alles aan te doen zodat de als tweede battende partij een zelfde schone pitch zou krijgen als de anderen. Graag gaf hij daarbij nog ongevraagd uitleg, hoe hij bv. daags daar voor nog van alles en nog wat had moeten doen om de square überhaupt speelklaar te krijgen. Een onvergetelijke selfmade groundsman, die Paul.

2e gedeelte: VRA aan bat en ACC opent met spinner Arya en speedy Barends. Beiden hebben al spoedig succes want op 4 laat Singh zich simpel vangen en op 17 gaat Lake LBW. 17/2/7. Op het goed bowlen is het tempo van VRA van meet af aan te laag… 24/2/10. Opener v.d. Burg (38) staat goed maar traag te batten en als Sikander hem op 65 in de 20e over clean bowled en vlak daarna Borren voor een prikkie gevangen krijgt, lijkt de VRA missie gedoemd te mislukken.

Szwarczynski (44) houdt lang stand, maar als hij op 128/6 wordt gebowled door Barends, is het verzet gebroken. VRA 149 ao in 42 overs. Een fraaie run out van Kumar en het eveneens sterke ingooien van Rehan (stond bijna op grondgebied van Schiphol !) vielen op. Bowling: Arya 1/27/10 - Barends 2/15/8 - Sikander 2/29/6 - Raza 3/25/10 - Knoll 1/10/2.

Op de ranglijst lijken 3 ploegen zich voorlopig af te scheiden van de rest tw: ACC en Excelsior met 9 – 14 (maar ACC bovenaan, niet alleen alfabetisch, maar ook op basis net run rate volgens TKc-red.), HCC met 8 - 12. Onderaan blijft VRA met 8 – 2 het uiterst moeilijk hebben. Maar onder en boven kunnen in de komende maanden nog altijd behoorlijk veranderen. Immers met een gespotte zeehond bij de sluis van De Kwakel, lijkt niets meer onmogelijk…….

Opmerkelijk blijft het wel dat onze oude buren uit het Bos zich op hun website blijven profileren als zijnde de oudste cricket club van Amsterdam. Deze bewering is gewoon onwaar, immers VRA werd opgericht in 1914 en het aloude VVV in 1902 dus 12 jaar eerder ! Leg dat maar eens uit.

Zondag 30/6 ACC1 thuis tegen Quick Den Haag. Komt dat zien !

broken image
broken image