Return to site

Vooruitblik op ACC's cricketweekend van 20-21 mei

ACC1's nieuwe pro, wk/batsman Zakir Kathrada (25), onderweg uit Zuid Afrika

[door Wim Pielage] Na een competitie weekend waarin vooral onze senioren teams de punten hebben laten liggen, dit in tegenstelling tot de jeugd, kunnen we dit weekend hopelijk weer veel goede resultaten van onze ACC teams bewonderen. Alleen de oudjes van ACC hebben nog een weekje rust, alle andere teams moeten aan de bak.

ACC1 maakt op zaterdag de trip naar Punjab in Rotterdam. Tegen deze promovendus werd eerder al een oefenwedstrijd gewonnen, maar Punjab is inmiddels aardig versterkt door de komst van hun pro’s. Alle procedures m.b.t. onze nieuwe pro, Zakir Kathrada, een talentvolle wicketkeeper batsman van Northern Cape uit Zuid Afrika, zijn nu afgerond. Als het goed is stapt hij vanavond (donderdagavond) op het vliegtuig naar Nederland om zaterdag zijn opwachting te maken in de wedstrijd van ACC1 bij Punjab CC. Meer informatie over onze pro zal spoedig op de website verschijnen. Nu hij beschikbaar is hopen we dat dit de extra stimulans is die ACC1 nodig heeft om de eerste punten van dit seizoen binnen te halen.

Op zondag is het weer volle bak. Om 9 uur zijn er al drie jeugdwedstrijden waaruit je kan kiezen en de dag wordt afgesloten door de mannen van Nagesh.

ACC U9 thuis tegen Bloemendaal 2 om 9:30 uur

De U9 gaat haar eerste wedstrijd spelen en dat kan niet anders dan een groot feest worden voor onze allerjongsten. Wat is er nou mooier dan voor het eerst een cricket competitie wedstrijd spelen.

Kom ze aanmoedigen!!

ACC U11-2 thuis tegen VRA 2 om 9 uur.

Afgelopen weekend kwamen de Gabbers van Jan net tekort tegen Bloemendaal (lees het verslag op de site). Maar volgens Jan hebben ze veel geleerd en is er een sterk stijgende lijn waarneembaar.

Dit belooft een hoop voor hun eerste echte derby tegen VRA.

ACC U11-1 uit tegen VOC U11-1 om 9:30 uur

Een roadtrip naar Rotterdam voor de mannen van Rehan en Richard met maar een doel goed cricket spelen en de punten mee terug nemen uit Rotterdam (daar hebben ze al genoeg feestjes gehad de laatste tijd). En reken er op dat de U11-1 gretig zal zijn want afgelopen zondag konden zij helaas niet in actie komen vanwege een veld vol water bij VRA.

ACC U13 uit tegen tegen R&W om 9 uur.

In Haarlem wil de U13 haar zege reeks voortzetten in het altijd spannende duel met Rood en Wit. Als we het verslag van John van Vliet van afgelopen weekend mogen geloven zullen er weinig teams zijn die voor onze U13 een probleem zullen zijn. Maar dit kan ook het optimisme van de leider zijn.

ACC U17 thuis tegen HCC om 9 uur

De U17 krijgt het sterke HCC op bezoek. Vorig jaar was dit één van de betere teams in de U16 league dus de mannen zijn gewaarschuwd. Maar als de vorm van zondag zich door zet naar dit weekend moet het zeker kunnen. Gewoon geen Wides bowlen, dan heb je meestal al 30 runs voorsprong.

ACC Zomi uit tegen Kampong om 12 uur

Hier valt weinig over te melden. De Zomi’s hebben erg veel plezier maar de resultaten komen stroefjes……

ACC 2 tegen uit Groen & Wit 2 om 12 uur

Na het onnodige verlies tegen VRA afgelopen zondag is er maar een doel. De punten pakken bij Groen Wit.

Woensdag werd er al hard getraind door ACC 2 waarbij Stephan een hele strakke fielding sessie leidde. Was waarschijnlijk nodig JJIn deze wedstrijd komen vast ook veel emoties los want de broers Alim gaan op bezoek bij voormalige club en zullen er op gebrand zijn een goed resultaat neer te zetten.

ACC 3 thuis tegen Hilversum 1 om 1 uur

Het derde van Nagesh wil de vieze smaak van het verlies tegen QuiVive wegwerken. Dat zal zeker niet eenvoudig zijn tegen het standaard team van Hilversum.

Ongetwijfeld wel weer een hoop spektakel.