Return to site

Wedstrijdprogramma Topklasse-competitie en T20 van ACC 1 bekend

[door de redactie] Het competitieprogramma voor Topklasse en Twenty20 is bekend. ACC1 begint in de Topklasse met een derby, uit tegen Dosti, op 6 mei, om 11 uur. LET OP: Wordt gespeeld op veld van ACC! Klik door voor de programma’s. De overige competitie-indelingen worden gepubliceerd na de inschrijvingen van de teams. Deze worden door de verenigingen voor 1 maart ingeleverd. Hierna kunnen de programma’s pas gemaakt én gepubliceerd worden. Cricketvrij weekend voor alle competities: laatste weekend van juli, zo meldt de KNCB.

broken image

Twenty20 competitie


De Twenty20 competitie zal in een kortere periode plaatsvinden waarbij, na overleg met de clubs, wedstrijden op zowel vrijdagavonden als zaterdagen worden gespeeld. De finaledag – waaronder de halve finales en de finales – vinden wederom plaats op één locatie waarvoor clubs zich kunnen inschrijven. De 8e en 4e finales worden gespeeld op de locaties van de nr’s 1 uit de poule. De 8e finale in de ochtend met daaropvolgend de kwartfinale. Hiermee hebben de nr’s 1 thuisvoordeel.

Overzicht:

Poulefase 2 juni – 24 juni

8e Finale 1 juli Ochtendwedstrijd op locatie van een nr.1

4e Finale 1 juli Winnaar 8e speelt kwartfinale daar tegen de nr 1

1/2 Finale 15 juli Start om 10:30 en 14:00

Finale 15 juli Start om 17:30

Topklasse en hoofdklasse

 

Deze bestaan uit 10 teams die elk 2 keer tegen elkaar spelen. Het team dat aan het einde van de rit bovenin eindigt is de winnaar van de competitie. Naar aanleiding van THE overleg worden verregende wedstrijden in 2017 niet ingehaald omdat deze niet passen in de cricketkalender. Met de Twenty20 wedstrijden op zaterdag, jeugd op zaterdagen en lagere speelklasse op de zondagen (in mei & begin juni) is er te weinig ruimte om verregende wedstrijden in te halen. Verregende wedstrijden tellen als 0-0 waarbij de wedstrijd niet meetelt in het puntengemiddelde. Aldus de KNCB.