Return to site

WINST OP SPARTA BRENGT JEUGDIG ACC NAAR SUB-TOP

[door Observer]

Ronde nr.17, de voorlaatste van het seizoen met SPARTA uit, de oorspronkelijke  club van onze Secretaris EP die dan ook trouw als altijd, aanwezig was.

Voor alle wedstrijden stond er iets op het spel, behalve bij SPARTA  -  ACC waar het zuiver om de eer ging. De thuis wedstrijd was gewonnen en als we dat uit ook voor elkaar konden krijgen, dan hadden onze jonge jongens het dit jaar zonder hulp van buiten af, goed gedaan.

Wel moest er last minute eerst nog een elfde man geregeld worden en omdat ACC vol op de jeugd inzet werd maar meteen de allerjongste kandidaat meegenomen, die zijn spullen nog in de tas had zitten. Tibo Balk – jazeker de zoon van Jan en Inge – net nog geen 13 jaar, was de gelukkige en natuurlijk ACC.1 ook, met een derde generatie Balk in het veld.

ACC eerst battend maakte een start met diverse kleine bijdragen van rond de 10 runs, totdat het partnership tussen de geduldige Ammar Zaidi en Mees v.Vliet voor een steady vervolg kon zorgen.

Van 99/6 bracht dit tweetal een uiterst – naar later zou blijken ook winnend – partnership van 50 runs bijeen. Gewoon rustig blijven staan zonder risico’s te nemen en dat betaalde zich aan het einde van een lange (en natte) dag uit met een overwinning op Sparta. Zaidi ( 56 runs van 112 ballen) en Mees (23 van 50) brachten het totaal naar 155 ao. In 47.2 overs.

Debutant Tibo bleef trots over eind met 0 not out van 1 bal, en dat in een ACC jeugd shirtje nog zonder rugnummer.

Een verdedigbaar totaal zo werd gedacht. En na de zoveelste regenbui bleek die gedachte ook gegrond. De ACC bowlers hadden Sparta in no-time op 41/6 waaronder de gevaarlijk Tarr en waarvan Kothari op dat moment de ongekende cijfers van 4 wickets voor 1 run had genoteerd.!!

Het leek een walk-over te worden, maar vergis je niet, bij cricket bestaan geen makkies.

Even als bij ons volgde er een stevig Spartaans partnership dat het totaal wist te verdubbelen.

Buiten hoosde het weer eens en in Nottingham bij de test was het al even troosteloos.

Match Centre met dit keer een fraaie weergave op de PC was voor deze simpele digi-what-ever ziel een spannend tijdverdrijf.

Toen het koppel Raza (45) – Snoep (22) eenmaal geëlimineerd was, was ook de spanning gebroken en was staart op 130 runs vakkundig opgeruimd. 4 punten in de tas en stevig in de sub-top.!

Tibo mocht de 5e overwinning meemaken en heeft al doende geleerd waar fine-leg ligt.!

Bowling: Kothari 4/17/9 – Kumar 2/14/5,4 -  Arya 2/21/9  -  Raza 1/25/9

Het jeugdige ACC team heeft haar 5e overwinning binnen. Gewonnen werd van HBS – Dosti – VOC en 2x Sparta. De bal voor deze fraaie winstpartij was aangeboden door AFC waarvoor dank.

Het programma voor komend weekend luidt:

Zondag    15/8 -  11.- uur  ACC – PUNJAB  - bal aangeboden door Rick Thorburn waarvoor dank.

OBSERVER