Return to site

Zalig zaalcricket van de geweldige gabbers van ACC U11 2

[door Jan Balk] De geweldige gabbers van ACC U11 2 hebben met overmacht het door de KNCB georganiseerde zaalcrickettoernooi gewonnen. In de Amstelveense Nieuwe Bankrashal werden VRA, Qui Vive en Rood en Wit met prachtige cijfers verslagen.

“Hoe durf je dat hier te verkondigen”, zei de stoere wielrentrainer van WTC De Amstel met een knipoog tegen mij toen ik hem meedeelde dat Tibo niet mee kon doen aan een wielrenwedstrijd omdat hij moest zaalcricketen. Ook op mijn werk werd er lacherig gereageerd nadat ik had verteld dat het zaalcrickettoernooi van mijn negenjarige zoontje het absolute hoogtepunt van mijn toch al zo enerverende weekend was geweest. “Dronken ze in de zaal ook thee Jan”, klonk het schamper. Een en ander deed mij beseffen dat het stoffige imago van het zaalcricket in Nederland zonder enige twijfel voor verbetering vatbaar is.

Ondertussen liet ik mij uiteraard niet uit het veld slaan. Dat kan namelijk helemaal niet tijdens een zaalcricketwedstrijd bij de jeugd. De razendsnelle sport gaat maar door, ook nadat de bal de muur heeft geraakt. Een zijmuur levert één run extra op en de muur recht vooruit zelfs twee extra punten. Ondertussen kunnen de batsmen eindeloos door blijven runnen. En omdat ze voor een run in vergelijking met op het veld slechts de helft van de afstand moeten afleggen, worden de runs razendsnel gescoord.

Fantastisch

Dat bleek al tijdens de eerste wedstrijd waarin de geweldige gabbers van ACC dankzij zeer attractief batten 63 runs bij elkaar sloegen. Aadit Akre werd topscorer met de prachtige score van 25 runs. Eerder was VRA niet verder gekomen dan een totaal van 36 runs. Dit was weer te danken aan fantastisch bowlen van de broertjes Nichal en Mayank Konduri, Harshdeep Singh en Aadit Akre, die prachtige wickets namen. Daarnaast waren er ook nog een paar prachtige run outs dankzij ongelooflijke direct hits van onder meer Mayank Koduri en Tibo Balk.

Tijdens de tweede wedstrijd zat Qui Vive voor slechts 33 runs aan de kant door briljant bowlen van onder meer Aadit Dhaninkal, Tibo Balk, Edward Thomas en wederom de eerder genoemde broertjes Konduri. Aan bat vertolkte Edward Thomas een absolute hoofdrol door 17 runs te maken terwijl Nichal Konduri en Harshdeep Singh met ieder vijftien runs eveneens rake klappen uitdeelden. Het gevolg was dat de geweldige gabbers dankzij een totaal van 62 runs ook deze wedstrijd op spectaculaire wijze hadden gewonnen.

Er werden ook nog eens waanzinnige vangen gepakt door de geweldige gabbers. Het mooie is trouwens dat je in de zaal de bal ook nog eens via de muur of zelfs via het plafond kan vangen. Dit levert heerlijke momenten op en dat werd bevestigd met fraaie vangen van onder meer Harshdeep Singh, Mayank Konduri, Edward Thomas en Tibo Balk. Als gevolg hiervan zat Rood en Wit tijdens onze derde wedstrijd voor slechts 52 runs aan de kant.

Aan bat blonk Aadit Akre vervolgens uit met 26 keiharde runs. Het resulteerde in een totaal van 78 dat ruim genoeg bleek voor de derde zege op rij en een finaleplaats tegen hetzelfde Rood en Wit.

Happening

Ook de laatste wedstrijd werd door de geweldige gabbers van ACC gewonnen. Opnieuw gaven schitterende catches de doorslag waardoor Rood en Wit niet verder kwam dan 42 runs. ACC kwam vervolgens tot 55 runs met Tibo Balk als topscorer (14). Al met al mondde het zaalcrickettoernooi uit in een onvergetelijke happening.

Overigens vinden de spelers van ACC U11 het razendsnelle zaalcricket een fantastische sport. Dat bleek alleen al uit het feit dat zes geweldige gabbers in de WhatsApp-groep van het team binnen tien minuten positief reageerden op de vraag of ze mee wilden doen aan het zaalcrickettoernooi in Amstelveen. Binnen ACC U11 2 zit het dus wel goed met het imago van het zaalcricket. Nou de rest van Nederland nog.

Fotobijschrijft: De geweldige gabbers Edward Thomas, Mayank Konduri, Aadit Akre, Aadit Dhaninkal en Harshdeep Siingh (staand vlnr) en Tibo Balk en Nichal Konduri (zittend vlnr) gaan uit hun dak na het veroveren van de zaalcrickettitel in de Nieuwe Bankrashal in Amstelveen.

broken image