Return to site

Zami/Vet in verzengende hitte ten onder uit tegen VVV

[door Wim Pielage] Het begon allemaal prima. 11 spelers, met dank aan de jonge honden die er na een avond/nacht in Amsterdam gewoon erbij waren. Toss gewonnen in afwachting van aankomst van de aanvoerder, dus eerst batten.

Schitterend veld, schitterend weer (beetje heet wellicht) . So far, so good.

Redelijke opening van Richard en Alex. Helaas maken ze er een gewoonte van direct na elkaar uit te gaan, nu derde keer op rij. Richard het is best leuk om samen met andere spelers op de mat te staan, als Alex vertrekt mag je best blijven staan.

Dus op 59 en 60 vielen hun beider wickets, helaas snel gevolgd door nog twee wickets. 59-0 à 63-4. Geert en Wim kwamen net als vorige week weer samen op de mat. Geert scoorde iets sneller dan vorige week, maar liet zich verschalken. Beau kwam Wim even helpen en deed zijn werk met een paar rake klappen in de latere overs en dwong de ietwat heet aangelopen Wim tot het runnen van nog een paar snelle runs, was Wim erg blij mee. Na de snelle 19 runs van Beau maakte Gavin zijn debuut en bleef miraculeus (of had de hitte de fielders van VVV al te pakken) not out. Wim kwam uit eindelijk na een overtje of 15 volledig oververhit met 31 runs van het veld. Dankzij de extras hadden we 144 runs neer gezet. Under par.

Over de tweede inning kunnen we kort zijn. Als je het goede bowlen van o.a. Beau en Jim niet op waarde schat en op 0 de vangen niet vast houdt en ook daarna niet dan wordt het een onmogelijke zaak. Oud ACC’er Imran Sheikh profiteerde hier volop van en liep na 29 over met 91 runs weer terug van de pitch, klus geklaard. VVV 148-2. Gelukkig hadden we een lichtpuntje in het bowlen van debutant Gavin, hetgeen nog veel belooft voor de “toekomst”.

De 3e inning was zoals  gewoonlijk weer foutloos. Wellicht dat hier nog een apart verslag van komt.