Return to site

ZamiVet weer niet, nu batten ondermaats

[Een speler]

Na het onnodige verlies in Oss waren de ZamiVets er op gebrand een beter resultaat neer te zetten in de uitwedstrijd bij VCC. De eerste uitdaging was al in de aanloop naar de wedstrijd om een volledig team op de been te krijgen. Op donderdag leek het team met 11 spelers compleet, maar twee late afzeggingen zorgde voor de nodige stress. Rob werd op vrijdag weer vader van een gezonde zoon Noah (van harte Rob en Myrthe) en ook Antoni haakte laat af. Gelukkig was Richard bereidt om als 10e man er voor te zorgen dat we toch nog een representatief team hadden.

 

Vanwege de regen konden we niet op het eerste veld van VCC spelen want de square was een klein moeras. Gelukkig was het tweede veld wel bespeelbaar. Na een verloren toss mochten we eerst fielden, en wat een verschil met vorige week in Oss, de extra's waren onder controle er werd gedisciplineerd gebowld en gefield.

 

Ondanks een sterke start van VCC 114-2 waren we in staat VCC voor 140 aan de kant te hebben. Michael deed zijn aanwezigheid gelden en nam 4 wickets voor 24 in 7 overs. Richard revancheerde zich voor volgende week 3-40 in 7.

Daarnaast direct run outs door direct hits van Irfan, Richard en Ezzat.

 

140 runs leek een haalbaar target, maar de bowlerij van VCC is het hele jaar al zeer goed bezig. Dus we zouden gewaarschuwd moeten zijn. 

 

Het tegendeel leek waar. Het openingspaar dat vorige week nog 100 runs in 10 overs op het bord had gezet was op een totaal van 12 al weer terug in de stoelen. Gurlabh die zijn eerste Zami wedstrijd speelde strandde snel met 14 runs. En in no time stond het 39 v 5 met alle kanonnen weer terug aan de kant. 

 

De gebroeders Pielage probeerde nog aan een soort van herstel te werken maar hadden moeite runs te scoren op de nette bowlerij. En toen Wim na 10 overs probeerde te versnellen werd hij laag bij de grond met 15 runs op diep mid-off gevangen door een jeugdige speler die nog naar de bal kon bewegen en laag bij de grond kon komen. Deze zelfde speler had in het vervolg nog een supervang en ACC capituleerde op een totaal van 104 runs. Ondertussen bleef Geert gewoon met 14 runs not out en had hij meer dan 20 overs lang zijn wicket verdedigd als een volleerde ankerman. Helaas kon niemand zijn voorbeeld volgen en daarbij ook nog de nodige runs scoren.

 

Volgende week geen wedstrijd voor de ZamiVet dus wat extra tijd om de netten in te gaan en verder te werken aan onze skills.

Wat zou het mooi zijn wanneer de perfecte fielding en batting prestatie weer op de zelfde dag zouden plaats vinden.