Return to site

50 Not Out-onderscheiding Roelof Balk op warme familiedag ACC

broken image
broken image

[door Observer] Zaterdag 10 augustus mochten we weer eens getuige zijn van heerlijk familie festijn waarbij vele actieve en oud-ACC'ers acte de présence gaven ter gelegenheid van het feit dat “good-young” Roelof Balk officieel 50 jaar lid is van de cricket club ACC.

 

Natuurlijk werd hij vlak na de “bewaarschool” met Pa en Moe al gesignaleerd op de Twentsche Bank. Maar vandaag ging het om echt lid zijn van de club hetgeen bewezen kon worden uit oude Pitches (1969) waar in hij in de opstellingen voorkwam en uit het feit dat vader Ton contributie ging betalen voor hem. (oude kasboek Zus Suyver)

Alle cricket vrienden van door de jaren heen werden opgetrommeld en een match tussen NOSTALGIA XI en CHAIRMAN’s XI kon beginnen. Er stond een zuid-wester storm, windkracht 8 dus spelen zonder bails en zonder pet. Met wat stramme en stijve  ledenmaten was bowlen en fielden in deze storm niet eenvoudig. Het oude en vernieuwde scoringbord (hulde aan de reparateurs !) gaf  weer feilloos aan wat er gebeurde .

CHAIRMAN’s XI bracht het onder aanvoering van uiteraard Voorzitter Wim Pielage tot 109 runs in 20 overs. NOSTALGIA van captain Roelof leek op een TIE te mikken, maar dat mislukte…. Ze wonnen.

De Gebroeders Arthur & Han van Leeuwen hadden in hagelwitte, picobello gesteven witte umpire jassen (waar kwamen die zo snel vandaan??) bijna foutloos het gebeuren begeleid.Het mooiste moest na de veldslag nog komen, want al die oude vrienden waren niet alleen voor bat en bal gekomen. Daar waren Ferry en Martien Dukker met in hun voetspoor de gehele familie.

 

Daar was Rudy Don Griot vergezeld van zijn neef Heer Picavet. Daar was Johan de Bie en Joep en Truus Hesseling. “Toppers van Toen” als Johan Schölvinck, Peter Paul Stradmeijer, Arnoud Vellekoop, Eric Booij, Hasrat Bakhari, de immer fitte Benno Honsdrecht en nog vele anderen. Wie niet genoemd wordt, make zich geen zorgen, hij/zij behoort nog tot “Topper van NU”.

De algehele organisatie was in handen van EP, die stad en land had afgebeld om een ieder op tijd aanwezig te laten zijn. In zijn inleiding schetste hij de historie van het 50 Not Out-genootschap met als oudste aanwezige lid Ton Balk, lid sinds 1941! En passant reikte hij nog een fraai diploma met lijst uit aan Max de Bruin Sr. vanwege zijn 75-jarig lidmaatschap.

Vervolgens mocht Jan Balk broer lief toespreken. Jan deed dat op de van hem bekende zwierige
manier waarbij hij grote delen van de zaal als podium gebruikte en alle sterke punten van Roelof
opsomde (vooral de coverdrive). Onderwijl maakte hij van de gelegenheid gebruik om alle Balken in het zonnetje te zetten en had hij zelfs voor zijn zus Marleen (al 50 jaar de beste scoorster van Nederland) een super ballpoint, waar in de puntjes en streepjes reeds waren voorgeprogrammeerd, meegebracht.

Jan overtrof zichzelf en wist net op tijd af te ronden.

Na Jan nam Johan Schölvinck het stokje over  en schetste de paden waarop Roelof en hij elkaar
kruisten tijden studie en sport en eindigde met een meezinger met refrein ( wijs: het is Nacht  -
van Guus Meeuwis) Maarten Slagter en Hans Peter Dukker  benadrukten nog eens welke vriendschap cricket hun hadden gebracht bij de club ACC en in huize Balk.

 

Uiteraard bedankte Roelof als laatste de diverse sprekers voor hun mooie woorden  en de aanwezigen voor hun zeer gewaardeerde komst naar ACC.

Groot compliment voor organisator Ernst Pieter Knüpfer die deze dag tot een geweldig warme en sfeervolle 50 Not Out-dag wist te maken.

De vele gulle schenkers van ballen aan hoofd-bedelaar Ricky (zie tabel hier onder) - die ook nog zijn Lid van Verdienste-oorkonde in ontvangst mocht nemen- maakten het feest compleet. De kersverse jubilaris Roelof schonk ACC liefst 500 euro specifiek ten behoeve van de jeugdtour van 2020, naar, wederom, het leerzame land van de groene wickets.

Met een zeer voldaan gevoel keerden wij, tegen de storm in, huiswaarts.

--------------

Sponsorballen aangeboden op ACC's 50 NO/Roelof-dag.

broken image

Redactie: Van bijgaande foto's, soms kris, kras door elkaar, zijn de meeste van de hand van Nicolette Dukker, waarvoor hartelijk dank, en enkele van MvO.

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image