Return to site

T20: ACC1 verliest laatste poulewedstrijd bij VRA, maar zeker van kwartfinales

[door de redactie/MvO] Een door vakanties gehavend T20-team van ACC verloor vrijdagavond zijn laatste poulewedstrijd bij VRA, na de drie eerdere, tegen Hoofdklassers, te hebben gewonnen. Een plaats in de kwartfinales was voor beide Topklasse-teams al verzekerd. Een wedstrijd om des keizer's baard, dus. De T20-kwartfinales zijn vrijdag of zaterdag 23/24 augustus, de halve finale en finale zaterdag 24 augustus op VOC.

Regen en wat onweer was spelbreker, maar kwam gelukkig veel later dan voorspeld; de strijd was toen al gestreden. VRA won de toss, batte eerst, en maakte 169 runs voor 6 wickets. ACC zette daar 119 runs tegenover, in 17 overs, dus ging via DLS ten onder.

Bij VRA was Emile van de Burg topscorer met 46 runs, gevolgd door Borren met 31 en Lees met 26. Er kwamen 23 extra's bij, als onderdeel van die 169. Bij ACC was captain Saqib Zulfiqar met zijn slows verreweg de succesvolste bowler. Hij eindigde met 4 voor 33 in de beschikbare 4 overs. Die andere topwickettaker, Brady Barends, bowlde er maar 2 (voor 16 runs). Reden waarom onbekend. De andere twee wickets gingen naar Kumar en Arya. Raza had twee vangen.

De eerste vijf batsmen van ACC droegen allemaal runs bij, maar collectief niet genoeg. Saqib had ook hier de meeste, 28. Zes wickets vielen voor de regen en DLS. Zie alle details beneden in de scoresheet van de KNCB. Jan Balk en Wim Pielage bedankt voor hun invalbeurt in deze derbywedstrijd die maar snel moet worden vergeten.

broken image