Return to site

Ruim tien jaar oude scorebord ACC weer voor even gered

broken image

[door het bestuur/WP] Al sinds geruime tijd vertoont het mooie scorebord van ACC diverse mankementen. Het bord dat meer dan 10 jaar geleden door Daniel Eldering is gebouwd heeft aardig geleden onder de weersinvloeden.

 

De afgelopen twee jaar is al aardig wat werk verzet om de nummers van het bord weer werkend te krijgen. Met grote ondersteuning van Michael en Joost en de nodige contact spray is dat aardig gelukt.

 

Ook is dit jaar door Joost de zend- en ontvangst elektronica vernieuwd waardoor er weer een stabiele verbinding was tussen afstandsbediening en het bord.

De grootste uitdaging bleek zoals verwacht toch het vervangen van het houtwerk aan de voorkant van het bord dat op allerlei plekken volledig was weggerot. Maarten Slagter had hier vorig jaar al een eerste aanzet aan gegeven waardoor nieuwe panelen konden worden aangeschaft.

Maar het plaatsen van deze panelen was vorig jaar niet meer gelukt.

Dit jaar zijn we hier dan toch mee aan de slag gegaan nadat de elektronica was hersteld. En dit was een spannend avontuur. Bij het verwijderen van de oude panelen bleek al snel dat ook de constructie van het bord behoorlijk was aangetast.

In eerste instantie werden het linker en middelste paneel vervangen. Waarbij ook een deel van de constructie is hersteld.

So far so good.

In de eind fase werd het linker paneel vervangen. En tijdens deze werkzaamheden begaf de constructie van het bord het helaas. Mede door het vernuftige hijssysteem van Daniel met enorme gewichten bleek de constructie te ver verzwakt.

Dit betekende dus extra reparatie werk om het bord nog te redden, sommige van de betrokkenen gaven de moed al haast op. Maar niet getreurd met vereende krachten kon de constructie weer worden hersteld en het laatste paneel geplaatst.

Helaas is het hijssysteem niet langer werkzaam en staat het bord nu op één vaste hoogte.

Een verfbeurt, laatste elektronica en nummer onderhoud zal nog moten gebeuren, maar we verwachten dat we het er weer een paar jaar mee kunnen doen. Maar veel meer dan 2-3 jaar is niet te verwachten.

 

Dus als club zullen we moeten gaan sparen voor een lange termijn oplossing.

broken image
broken image
broken image