Return to site

A.C.C. 1 - KAMPONG - de eerste winst is binnen!

Mees van Vliet matchwinnaar met 5 – 36

[Door OBSERVER] Zaterdag 7 mei Kampong thuis, een “must win” wedstrijd. Maar wie vroeg naar KNCB Match Centre keek, sloeg de schrik om het hart. Toss verloren, batten en op 5 reeds het wicket kwijt van Thomas Hobson.

Snel boodschappen doen en dan zien dat Anis Raza en Shreyas Potdar (18 jaar) op een geweldige manier de schade weten te herstellen met een 100+ partnership. Twee geduldige half centuries (Raza 55 van 93 ballen) en Potdar (51 van 108 ballen). Tussenstand 140/3!

Daarna volgen goede partnerships tussen Robin Smith (21) – Wegener(25) en McInerney(34), alle drie met ongeveer a run, a ball en dat hielp in het tempo herstel.

Het slot kwam na 50 overs op 225/8 en wij krijgen 34 extra’s cadeau waarvan de helft wides. Het is onze hoogste score van dit seizoen en moet goed verdedigbaar zijn. 

Zoals reeds gezegd, het is een “must win”wedstrijd, want Kampong mag met mede promovendus Salland (vervolg van het aloude UD) tot de zwakkere, of prettiger gezegd, minder ervaren ploegen worden gerekend. Maar eerlijk gezegd, wij zelf (na de povere batting prestaties tegen Sparta en Punjab) hebben ons met Dosti en Sparta eveneens kandidaat gesteld voor het rechter rijtje dat na tien wedstrijden zal uitmonden in de degradatie poule.

Punjab – HCC – HBS – VCC, lijken voorbestemd voor het linker rijtje dat de kampioens poule gaat vormen. 

Maar Kampong uitgooien ging niet zonder slag of stoot. Mees en Raza openden de aanval. De start met 38/3 was goed, maar er ontstond een sterk partnership tussen Briggs en Jacod (31) hetgeen ons een beetje nerveus maakte. De stuurlui aan de wallekant waren niet tevreden over het veld uitzetten. Halfway fielders werden veelvuldig gepasseerd,  mede resulterend in totaal 17 boundaries.

Maar op 104 kregen wij een uiterst welkom cadeautje gepresenteerd toen Briggs en Jacod samen midden op de mat stonden en een run out weggaven dankzij uitstekend veldwerk van Arya.

104/4 !

Mees’ eerste spell had 4 overs geduurd, zeker niet slecht, maar zonder resultaat. Rond 105/5 na 30 overs begon hij aan zijn 2e en voor Kampong dodelijke spell. Op 126 en 137 ving wicketkeeper Robin Smith de eerste twee slachtoffers van Mees uit. Het breekpunt kwam echter op 160 toen Thomas Hobson met een schitterende snoekduik Briggs (63) in het verre veld (cowcorner) spectaculair uitving. Het 3e wicket voor de lange jongeling (18 jaar), die enige dagen hiervoor kennis had mogen maken met het heilige gras van Lords tijdens de wedstrijd MCC – Flamingo’s. Voor de vierde keer op rij 3 wickets! Dat moest wel een keer nog beter, en de wedstrijdbal was aangeboden door moeder Eva Peek, die bovendien nog jarig was ook op Moederdag.

broken image

Mees ging dus lekker door en cleande de palen van next man, terwijl Smith vervolgens met zijn 3e vang Mees aan de fraaie cijfers 5 voor 36 in 9,4 overs hielp!

Kampong 166 all out, waarvan slechts 9 extras (4 wides). Goed keepers werk en zuiver bowlen.

Naast Mees hadden Arya, Acherman en Reddy elk een wicket.

De eerste winst was binnen en niet lang na het verlaten van het veld als stralende en winnende ploeg, klonk het “shabaz, shabaz, de punten in de tas” joelend uit de kleedkamer. Blije gezichten alom.

broken image

Er was veel aanloop bij deze wedstrijd. Naast de vele vaste supporters zagen wij ons oudste lid Ton Balk (95 !) met zoon en kleinzoon, heerlijk in het zonnetje zitten te genieten. Daar was Zahir Doekhie ( met 5242 meeste runs voor ACC 2) helemaal uit Suriname gekomen om vele oude bekende te ontmoeten. En daar was oud 1e XI speler Eric- Jan Hinnen (1975/82 ACC.1) helemaal uit Zuid Africa.

broken image

En de vaste bemanning op de bankjes voor het clubhuis haalden oude herinnering op aan de Zuidelijke Wandelweg, waar in een ver verleden ACC, VVV en zelfs Meikevers cricket speelden.

Wordt misschien opgevolgd met een boekwerk. 

Zaterdag 14 mei as. ACC thuis tegen HCC, start 11.00 uur. De bal wordt aangeboden door Willem Staats Jr. waarvoor dank. Kom kijken en steun het team ACC 1 !!