Return to site

ACC speelt zich veilig met knappe winst op Quick

broken image

[door Observer] Pffff….. heb het er nog benauwd van, want die laatste overs om Quick beneden de 213 te houden duurden lang en waren spannend. Een gewonnen toss deed ons batten en dat was aanvankelijk geen succes want na 18 overs zaten 4 ACC.-ers voor 42 runs aan de kant. Dat beloofde niet veel goeds, want in de batting line-up misten wij ook nog Malik en Sikander. Maar van af dit punt begon een ijzersterk optreden van Papa Zulfiqar met zoon en aanvoerder Saqib.

Langzaam maar zeker wisten zij de score eerst te verdubbelen en vervolgens het 100-partnership te bereiken. Saqib liet batten van de bovenste plank zien. Hij zette gewoon zijn prachtige scores van de laatste weken voort (110 vs VOC - 66 vs VRA - 71 vs HDVS en tussendoor nog 82no. met de Hurricains) met als beloning een terechte uitverkiezing voor het Ned.XI voor de meerdaagse match in en tegen Ierland.

Het veld liep voor geen meter dus moest Opi veel lopen om de rotatie door te laten tikken en dat viel niet mee als je al meer dan een halve century jaren achter je naam hebt staan.! Quick moest het vandaag met 10 man doen, omdat een van de Mol-len ondergronds was gebleven. Graag hadden we Saqib zijn century gegund, maar helaas werd hij op 171 het slachtoffer van een mis timede slag. 90 prachtige runs stonden er achter zijn naam na een wicketstand van 129 runs met Papa. Zijn gemiddelde in de topklasse is met 758 runs in 16 innings niet minder dan 54 !! Er volgden nog wat kleine bijdragen die het totaal op 213/8 brachten en waarbij Papa Zulfiqar met 75 kapitale runs not out bleef. Hulde young man !!

Quick begon met 10 man aan de achtervolging maar onze verzwakte bowling groep slaagde er in het scoring temp te drukken. Na 30 overs kwam de 100 op en de gevraagde run-rate bleef stijgen naar 6-plus. Het koppel Bredenkamp(65) – Mol(30) hield lang stand maar een schitterende vang van Beau te Boekhorst wist dit te breken. 150/5 na 40 deed ons nog steeds vrezen voor een slot offensief. Echter, goed bowlen en scherp fielden maakte het de batsmen steeds moeilijker en 19 van de laatste over bleek echt te veel gevraagd. Einde 195/6 en ACC op 12 punten en veilig. Een compliment aan dit wel heel jonge team waar veel toekomst muziek in zit. Door dit resultaat is het lot van Hermes DVS bezegeld. Volgend jaar moeten de Schiedammers plaats maken voor buurtgenoot Sparta dat ruimschoots kampioen werd van de Hoofdklasse.

Naschrift redactie: Geen bowlingscijfers van ACC in het verslag omdat het online KNCB-formulier dinsdagmiddag nog niet op de site stond. Vandaar de cijfers geplukt van scorer David's getwitterde pagina's, waarvoor dank: Ashiqullah 1/37/10, Shoaib 1/12/4, Dukker 0/6/3, Opi Zulfiqar 1/26/10, Raza 1/43/10, Kumar 0/14/2 en Asad Zulfiqar 1/11/1.