Return to site

A.C.C. vergeet even te winnen van H.C.C. ………….

Het was weer eens zo’n dag met twee gezichten. In de ochtend bewolkt en fris en in de loop van de dag blauwe luchten en 25 graden. In de eerste helft van de dag leek A.C.C. het zo goed te doen tegen H.C.C., maar aan het eind van de rit stond men met lege handen…..! 8 runs te kort voor de winst. Jantje lacht, Jantje huilt.

Saqib won de toss en stuurde de Haagse naar de wickets en na 50 overs was de score beperkt gebleven tot 215/8, waarvan batting kanon Vandiar met 117 zijn zoveelste century maakte. Twee schitterende vangen van Steven en 2 x Rasool, Sikander en Rehmant elk een vang. Asad was met 4/38/10 de meest succesvolle bowler.

In de namiddag leek A.C.C. regelrecht op de overwinning af te gaan. Goede opening van Asad en Rehmat (beiden 22) met uitstekende opvolging van hun broers: Saqib(59) en Sikander (38). Maar het was de soft dismissal van de uitstekend battende Saqib, die op 181 als 4e moest vertrekken echter met coach Zakir nog op de mat, die de machine deed stokken. De run-rate was 5-plus per over., maar op 198 gaat de coach (33) in een wanhopige poging de run-out dood tegemoet. Noch Malik, noch Steven, Raza en Rasool konden de laatste runnetje bij elkaar krijgen. Het bowlen van Jonkman at the death (4/37/10) en Bijloos (0/27/7) was snel en effectief en verdiende respect. Maar tactisch zag het er van onze kant na de 44e over niet goed uit, hetgeen resulteerde in een geheel onnodige nederlaag, terwijl de winst voor het grijpen lag.

OBSERVER