Return to site

ACC 1 geen partij voor Punjab (dit jaar)...

maar op het LOOPVELD werd volop gecricket!!!

(door Observer) Ons nog steeds niet op volle sterkte opererend EERSTE XI maakte geen enkele kans tegen lijst aanvoerder PUNJAB. We zaten in 41overs voor 104 aan de kant. Twee man in de 20 runs en dit totaaltje werd door de tegenstanders razendsnel in 15 overs voor 1 wicket gemaakt.  Snel vergeten. 

Maar er was genoeg cricket te genieten op Match Center. Spannende potten tussen VOC en HCC. De Hagenezen stonden in no-time 9 voor 4 maar brachten toch 236 runs in de boeken. Knap!

VOC kreeg toch gerechtigheid want in 49e over maakten zij dit totaal voor 7 wickets. Een soort gelijke wedstrijd speelden VRA en Excelsior. VRA eerst battend 244/5Borren 99*, maar Excelsior kwam aan het eind van de rit 7 runs te kort voor de winst.

En daar was dan natuurlijk de 2e Test tussen New Zealand en Engeland. Ondanks een goede 300 in de 1e innings faalden de Engelsen volledig in de 2e innings en was de Test na 3 dagen al klaar.

Vrijdag 18/6 as start de finale in Southampton om het kampioenschap Testmatches tussen India en N.Z. Het is een 5 daagse testmatch met zelfs voor het eerst een reserve 6e speeldag voor verloren regentijd. Het prijzengeld voor de winnaars moet nog bekend worden gemaakt, maar in 2019 ging winnaar Engeland bij de World Cup ODI met 4 miljoen dollar naar huis. 

Dan maar weer eens op zondag kijken op het Loopveld waar de laatste weken al veel onderlinge partijtjes werden gesignaleerd. Net als vorig jaar in de maand juni was het ook nu weer 2 tegen 3 en  Zami tegen Zomi en er was zomaar een nieuw 4e elftal komen binnen lopen. Dus aan partijen geen gebrek. Er werden knappe totalen neergezet. Fraaie slagen waren er te zien. Vangen gemaakt en gemist onder luid gejoel van het meelevend publiek. Het was druk en gezellig!!  Naast de senioren speelden ook de U15 nog eens een eerste wedstrijd tegen Quick Hg.

Het barstte dan ook van vele oude bekenden op de velden en rond het terras dat inmiddels een fraaie verbetering heeft ondergaan dankzij de dadendrang van onze golf vrienden. Zag er goed !! Ja de spelers die we zagen, als of ze nooit weg waren geweest in corona-retraite. Kees, Guy, Irfan, Wim, Singh, Bobby, J&R.B., Bas, Beau, Alim, Bart, Marvin, Joost, Michael, Dick en de talloze nieuwkomers waarvan wij de naam binnenkort zullen kunnen lezen op de website. (??) 

Daar zeg je me wat. Wellicht vanwege de corona-stilte, is er weinig tot niets aan nieuws te vinden op de website overspelers of speelmogelijkheden. Ja, “de jeugd gaat weer spelen” zonder datum….

Kom op scribenten laat eens wat horen want communicatie is een belangrijkonderdeel van het in stand houden van het clubleven. De oproepen zullen tegenwoordig wel gaan via klein app-groepjes per elftal, maar de club bestaat uit meer. Een grote groep volgers wil lezen wat er te doen staat. 

Zondag as. gaat ACC.1 aan de 2ehelft van de competitie beginnen: uit tegen HCC waarbij de bal wordt aangeboden door niemand minder dan Eric van der Graaf!

Nieuws over ander elftallen volgt…… hopen wij.