Return to site

Verregende wedstrijden worden toch NIET overgespeeld

Opnieuw gedoe over competitie regels !!!!

(door Observer) Na de hearing van 28 mei besloot het Bonds bestuur om de in de maand mei verregende wedstrijden alsnog in de komende weekenden te laten overspelen. Een meegestuurd programma gaf aan dat de meeste clubs 2 of 3 weekenden een dubbel programma zouden krijgen. Een goede oplossing zo werd gedacht en volgend jaar dan maar beter beslagen ten ijs te komen (ja wel, in de zomer!!) 

Nu, een week later maken 6 van de 10 Topklasse clubs (tw. DOSTI – HBS – VCC – VOC – VRA – HCC) opnieuw bezwaar tegen de gevonden oplossing. Als argument wordt aangevoerd “” gekozen is voor een slechts gedeeltelijk overspelen van verregende wedstrijden en dan nog wel op zeer korte termijn. Maar dan blijft de oneerlijkheid ( na 10 juli wordt verregend niet meer overgespeeld) deels gehandhaafd en het is een halfslachtige regeling. Overspelen op een dergelijke korte termijn en dan 3 (of 2) weekenden achter elkaar is niet reëel voor veel spelers en begeleiders.””. De 6 zeggen “alle verregende (ook toekomstige) wedstrijden overspelen, of niets.” 

In no time ging de Bond er mee akkoord om dan niets verregend over te laten spelen en dus de regeling verregend is 1 punt en1 wedstrijd te handhaven.!! Aldus is besloten.

Melding wordt nog gemaakt dat de 4 niet klagende clubs er als volgt overdachten: Excelsior en ACC legden zich neer bij het KNCB voorstel van vorige week. Punjab klaagde niet maar wilde toch ook alle verregende wedstrijden overspelen, terwijl van Sparta geen standpunt werd vernomen. Aldus werden de regels opnieuw, en nu halverwege de competitie gewijzigd. Je zou zeggen Mickey Mouse is niet ver weg. !! 

Sinds mensen heugenis is er gekrakeel geweest over de inrichting van ons Competitie systeem. Er is van alles aan versleuteld sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw, toen het Bonds bestuur zich het recht had voorbehouden om bij KEUZE de Promotie & Degradatie regelingen naar eigen goed dunken te laten plaatsvinden, tot in het heden zoals blijkt. En altijd was er weer onvrede bij de clubs. Het ontgaat ons waarom de “6” niet door wilden gaan met het vorige week genomen besluit. Ja, het was inderdaad een halve maatregel, maar zolang men niet in september wil doorspelen zal men altijd tijd te kort komen met en een competitie en een T20 programma en internationaal gedoe.

De bezwaren kwamen voort uit personele overwegingen (erg hoor, 3 weekenden dubbels….). Jan en Piet zijn misschien op vacantie en Kees wil geen 2 wedstrijden spelen. Maar de onderbouw van af het 2e elftal heeft tot nu nog geen wedstrijd mogen spelen. Waarom worden die spelers dan niet als aanvullende reserves gebruikt?? Er is immers geen degradatie dit jaar, dus wat kan je gebeuren.? OK, je eerste team teert in kracht in, maar jongere talenten hadden kunnen ruiken aan het grote mannen cricket. Een gemiste kans.

Opnieuw een beroep van deze kant om nu toch eens serieus te gaan kijken naar een doorlopende competitie tot in september. Voor de twijfelaars: begin eens tot half september, dan heb je al 2 weekenden winst. 

De wedstrijd ACC – DOSTI van zondag as. gaat dus NIET door ! !