Return to site

ACC 1 opent het seizoen thuis tegen HBS

De KNCB heeft het programma van de 50 overs competitie van de Topklasse bekend gemaakt. ACC 1 speelt de allereerste wedstrijd van het seizoen op zaterdag 22 april thuis tegen HBS.

Een week later gaat ACC op 29 april op bezoek bij Punjab en staan we dus tegenover de broertjes Zulfiqar, die in het verleden voor ACC uitkwamen. Op zaterdag 13 mei is het tijd voor de belangrijkste derby ter wereld en neemt ACC het op het schitterende veld in het Amsterdamse Bos op tegen VRA.

Landskampioen

Op donderdag 18 mei, oftewel Hemelvaartsdag, gaat ACC op bezoek bij VCC en mogen de spelers van ACC 1 de naar Voorburg vertrokken Mees van Vliet dus alle kanten op slaan. Het duel tegen landskampioen HCC staat twee dagen later op zaterdag 20 mei in Den Haag op het programma

In de eerste fase van de competitie wordt er een halve competitie afgewerkt en speelt ACC dus negen wedstrijden. In dit eerste gedeelte is er ruimte om maximaal drie afgelaste wedstrijden over te spelen. Verregende wedstrijden, die niet kunnen worden ingehaald, eindigen in 1-1. In reguliere wedstrijden krijgen clubs 2 punten per overwinning.

Na de have competitie wordt de stand opgemaakt en strijden de onderste vier teams tegen degradatie. De club, die onderaan eindigt, degradeert naar de hoofdklasse.

Play-offs

De bovenste zes teams werken opnieuw een halve competitie af. De nummer 1 tot en met 4 strijden uiteindelijk in een play-offs om de landstitel. De nummers 1 en 2 staan tegenover elkaar en de winnaar van dit duel plaatst zich voor de finale. De verliezer krijgt een herkansing en mag het nog opnemen tegen de winnaar van het duel tussen de nummers 3 en 4 om te strijden voor de tweede finaleplek.

Er zal in de Topklasse ook nog een T20 competitie worden afgewerkt waarin de tien clubs een halve competitie zullen spelen. De nummer 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de finaledag terwijl de nummer 10 degradeert naar de Hoofdklasse. Het programma van deze competitie is nog niet bekend.

Hoe dan ook, het wordt sowieso een topseizoen!

Klik hier voor het volledige programma van de eerste fase van Topklasse.