Return to site

T20 spektakel met dubbele thuiswedstrijden op ACC 

De KNCB heeft het programma van de T20 competitie in de Topklasse bekend gemaakt. Er zal in 2023 een halve competitie worden afgewerkt en de eerste vier teams plaatsen zich voor de finaledag. ACC 1 gaat er uiteraard alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen.

ACC opent de competitie op zaterdag 3 juni uit tegen Sparta en een week later staan er op zaterdag 10 juni twee thuiswedstrijden tegen VOC en HBS op het programma. Dit is dus een datum die je nu al kan omcirkelen in je agenda. Want op zaterdag 10 juni gaan we er met twee spectaculaire T20 wedstrijden op Het Loopveld natuurlijk een groot feest van maken.

Derby

Op zaterdag 17 juni gaat ACC op bezoek bij het Punjab van de gebroeders Zulfiqar, die in het verleden voor ACC uitkwamen. En een week later staan er weer twee thuiswedstrijden op het programma. De meest besproken Amsterdamse derby tegen VRA en het nu al onvergetelijke duel tegen HCC. Zaterdag 24 juni is dus ook een dag dat je op ACC moet zijn voor spectaculair T20 cricket.

Zaterdag 1 juli volgt er ook een interessant duel en gaat ACC op bezoek bij VCC. Dat is dus zonder enige twijfel een uitstekende gelegenheid om de naar VCC vertrokken Mees van Vliet alle kanten op te slaan. Een dag later al staat ACC op zondag 2 juli in Deventer tegenover Salland. De halve competitie wordt op zaterdag 8 juli afgesloten met een duel in Schiedam tegen Excelsior.

Finaledag

De eerste vier teams plaatsen zich voor de finaledag, die op zondag 15 juli wordt afgewerkt. ACC mikt uiteraard op het landskampioenschap en waarom ook niet. In het verleden werd ACC immers meerdere malen kampioen van Nederland in de T20 competitie. De nummer laatst van de T20 competitie degradeert naar de hoofdklasse.

Eerder werd ook al de eerste fase van de 50 overs competitie van de Topklasse bekend gemaakt. Klik hier voor het programma van de 50 overs competitie.
Klik hier voor het programma van de T20 competitie.

broken image

In 2016 heeft ACC de T20 competitie gewonnen.