Return to site

ACC 1 verliest teleurstellend van HBS

(door Observer) De teleurstelling zat hem niet zo zeer in het feit dat we verloren, maar de manier waarop werd verloren. In de heen wedstrijd aan het begin van het seizoen hadden we weten te winnen, al moet gezegd worden, dat HBS toen enkele dragende spelers miste en de match op D/L werd beslist.

Vandaag begonnen we hoopvol toen Arya op 16 zowel Visee als de Mey had geëlimineerd. En we konden tevreden blijven, want de Kraaien hadden de grootste moeite met de herbouw.

Walburgh (SA pro. – 73) en Singh ( 58) namen er de tijd voor en bewezen hoe waardevol geduld kan zijn. Na 25 overs op de helft van de wedstrijd stond het 70/2 en leek ACC in control, ook al was eerst genoemde batsman onder de 10 gemist….

De scheiding van deze twee kwam eerst na een partnership van 130 runs op 146/3. Het veld (gras)liep voor geen meter en het veld (spelers) stond regelmatig niet optimaal uit. 5 meter voor de boundary is meestal fataal voor een catch, als je niet kunt inlopen en de bal over je heenvliegt.!

Het moment van enige glory voor de fielding side kwam in 48e over toen op 183 drie wickets op rij sneuvelde op het bowlen van Raza met belangrijke medewerking van keeper Knoll. Een hattrick in wickets, maar niet voor de bowler. Batsman nr.5 ging caught behind  Knoll. Nr.6 ging de volgende bal run out op een geweldige ingooi van Zinesh Master en Nr.7 werd door Chris Knoll gestumped.!

De Haagse innings eindigde op 198/7 in 50 overs. Dat leek mooier dan het was, want met het traag lopende veld, mocht je dat voor 250 houden.

Bowling: Arya 3/25/10 – Kothari 1/33/10 – Raza 2/40/8. De anderen bowlden 22 overs zonder succes. 

Er was weer ruimschoots ACC vriendelijk publiek op deze wedstrijd afgekomen waaronder oa. de  AFC-biljarters, die alles van voetbal nationaal en internationaal afweten. Het was gezellig druk.

Rodney & Bertus, de mannen van TK cricket – hadden in hun preview melding gemaakt van het feit dat ACC theoretisch nog meedeed aan de strijd om een plek bij de bovenste 4 voor de play-offs.

Bertus en fotograaf Sander Tholen waren aanwezig bij deze wedstrijd en vooral eerstgenoemde zal zich afvragen “how on earth” hij die uitspraak serieus heeft kunnen doen, nu hij de worsteling van het ACC batten van dichtbij heeft moeten doorstaan.

Onze mannen konden op voorhand  niet winnen, maar het produceren van 85 runs in 50 overs is een gruwel voor elke cricket liefhebber. 1,5 runs per over en dat voor een paar uur lang. Het zou in T20 heel slecht zijn, laat staan in een 50 over match.

Met uitzondering van Chris Knoll (29 runs van 39 ballen) en ook nog een beetje Zaidi(15)  wist practisch niemand een fatsoenlijke scoringstroke te maken. Het was totale onmacht. Dat klinkt hard, maar we moeten de feiten onder ogen durven te zien. Er waren scores van 4 runs van 40 ballen, en 2 runs van 36 ballen en 3 runs van 49 ballen. Met alle respect: dat is knudde.

Batters van ACC 1 jullie moeten echt elke week minimaal 5 dagen naar de kooi gaan en liefst 2x per dag. Op dit gebied ligt er een wereld van  verbetering voor de boeg. Denk niet, dat je in de Topklasse  kunt batten zonder training en bovendien, de coach staat elke dag op je te wachten.!!

Het enige excuus dat we kunnen aanvoeren, is dat we binnen de club zekere sterkere batters hebben,  die echter door de Corona restricties (bubble/ test etc.) of blessures niet beschikbaar zijn.

In ieder geval weten we wel zeker dat we dit jaar niet mee zullen doen aan de strijd om een plaats bij de bovenste 4.!

Op het bankje voor het clubhuis hoorden we zeer sterke verhalen uit een lang vervlogen tijd waarbij Harry, Hans en Max  precies wisten hoe het vroeger allemaal anders was.

Goeie ouwe tijd, in 1A of 1B.  !!!

Volgende week ZATERDAG 10 JULI :  EXCELSIOR – ACC aanvang 11.- uur

De bal wordt aangeboden door good old Pieter van Vliet.  Wie kent hem niet, onze oud- leverancier van alle cricket spullen die je maar wilde hebben. Hij bracht ze nog bij je thuis en de rekening kwam wel goed.

Pieter en Miep wonen nu wat uit de buurt (Alkmaar) maar volgen de prestaties van kleinzoon Mees op de voet.