Return to site

Zami onderuit aan de Donkerelaan

De discipline moet beter aldus de captain

[door een Speler] zaterdag stond dan de eerste competitiewedstrijd voor de Zami op het programma. Oorspronkelijk een thuiswedstrijd tegen Rood en Wit, maar door het op het laatste moment wegvallen van teams en een gewijzigd programma werd het een uitwedstrijd tegen Bloemendaal. Er was dus wat verwarring maar bij de Zami viel het nog mee als je het vergelijkt met de Zomi. Voor de Zomi wist de KNCB binnen één week meer dan 5 gewijzigde programma’s te versturen. Ik hoop maar dat ACC Zomi op het goed veld staat terwijl ik dit aan het schrijven ben.

Aangekomen op de Donkerelaan was het nog donker, alles zat nog dicht op deze mooie locatie. Na enige tijd kwam Paul binnengewandeld na een treinreis en hij had natuurlijk ook geen sleutels… Gelukkig duurde het niet al te lang voordat de eerste tegenstanders kwamen opdagen en het clubhuis zelfs openging.

Een kwartier voor de geplande aanvang waren wij helaas nog niet compleet, twee spelers hadden opeens een afspraak met een aannemer…….. Dit schoot bij onze captain in het verkeerde keelgat. De nummers 10 en 11 waren dus vroeg bekend. De toss werd overtuigend gewonnen en ACC ging lekker batten. Er werd met roze ballen gespeeld omdat Bloemendaal emotioneel nog niet in staat is geweest de switch naar gekleurde kleding te maken en dus gewoon nog in het wit speelde.

Mus en Yousaf (24) mochten openen en verdedigde hun wickets gedisciplineerd maar de run-rate bleef achter. 

En dat konden we precies volgen op de nieuwe score app die door de KNCB is gelanceerd. Prachtige app die ook E-cricket heeft doen verdwijnen. Zal in het begin wellicht even wennen zijn maar iedereen moet dit kunnen. En het grote voordeel is dat je de scores live kan volgen. Via het KNCB MatchCentre of nog handiger via de KNCB Live app op je telefoon. Hier zijn ook alle programma’s van ACC-teams makkelijk te vinden.

Terug naar ons batten, het schoot niet erg op nadat de eerste wickets waren gevallen deden Salman en Karel (weer terug!!!) een poging maar kregen de run-rate nog niet echt omhoog.

Umer en Abu zorgde voor iets van een versnelling met 28 en 19 runs. Gelukkig had Wim een goede dag, hij profiteerde uitstekend van de ruimte in het off-field en de losse ballen. Met 31 not out uit 18 ballen wist hij het door de captain gestelde target van 150 (in 30 overs) net te passeren. Paul hielp daar prima bij.

Na een smaakvolle lunch gingen wij vol goede moed het veld in. Maar dar duurde niet lang. Al snel bleek dat we de batslieden van Bloemendaal onvoldoende onder druk konden zetten.

En dan hadden ze ook nog een prima slagenarsenaal om de losse bal af te straffen. Onze captain bleef er op hameren niet op te geven en handhaafde de discipline prima in het veld. 

We pakten nog wel een paar wickets maar waren niet bij machten om Thijs Wassenberg tot bedaren te brengen. De zessen vlogen aan alle kanten de achtertuinen aan de Donkerelaan in. En voor dat we het in de gaten hadden was ons totaal gepasseerd in 22 overs. Wassenberg 71 uit 29 ballen met 7 x zes!!! 

De captain had nog een korte en juiste evaluatie. Meer discipline voor de wedstrijd (op tijd komen), tijdens het batten (run-rate minimaal 6), met bowlen (lijn en lengte) en het fielden (wakker blijven en oplopen). Als we deze zaken oppakken dan komt het weer helemaal goed met de Zami’s.