Return to site

ACC 1 verslaat VRA uit in T20​​: 162 v. 8  -  165 v. 4

[door Ernst-Pieter Knüpfer] Vrijdagavond stond de T20 in het Amsterdamse Bos op het programma, VRA de tegenstander. Onze oude buren uit het Bos zijn niet meer de kampioenskandidaat van weleer, sterker nog, de rode lantaarndrager van de Topklasse maakt een uiterst moeizaam seizoen door. Een makkie dus, zo zou een leek kunnen denken. Echter, zo steekt het T20 cricket niet in elkaar.

VRA wint de toss en gaat eerst batten. Er wordt deze avond niet op graswicket gespeeld, de square wordt gespaard. Op het snellopende hoofdveld vloeien de runs rijkelijk van de bats en vooral de pace bowlers moeten het ontgelden.

Met het aanzetten van onze spinners keert het tij en weten we het scoringstempo enigszins te drukken. Voor VRA zijn Borren (26), Lees (55) en Szwarczinski (50) de voornaamste rungetters. Opmerkelijk is dat het tweede wicket pas in de 18e over valt. De score is dan uitgelopen tot boven de 140. 

In de laatste 16 ballen gebeurt nog van alles en weten we nog de nodige wickets te veroveren. Rehmat Zulfiqar bowlt slechts 1 over, maar boekt met 2 voor 2 fraaie cijfers. VRA eindigt op 162 voor 8, een forse score. 

Voor ons openen Rehmat (23) en Mangaliso Mosehle voortvarend tot in de 5e over Mangaliso zich verkijkt op een korte run en via een direct hit run out gaat. Het zijn echter Sikander Zulfiqar en JP de Villiers die het scorebord laten doortikken. Sikander (34) en Usman (9) verliezen nog hun wicket, maar met Saqib (17 not out) en de magnifiek battende JP (59 not out) weten ons met nog 8 ballen to spare in veilige haven te loodsen (op foto JP en Saqib).

Prachtoverwinning

Rest nog te vermelden dat Anmar Zaidi uit de u16 zijn debuut voor ACC 1 maakte en het fieldend zeer verdienstelijk deed. Well done Anmar!

Voorts vermeldenswaardig is de prima vang van Sikander Zulfiqar aan de rand van de boundary, waarmee hij Borren naar de kant verwees. Het was een knap staaltje timing en ook hoe hij zijn evenwicht wist te bewaren om zodoende niet over de boundary rope te geraken.

Zondag volgt de belangrijke uitwedstrijd tegen HCC met als inzet een plaats bij de bovenste vier. Volgende week woensdag 13 juli volgt de inhaal T20-wedstrijd thuis tegen Groen & Wit. Bij winst zijn wij verzekerd van een plaats in de kwartfinales. Aanvang woensdag is 18.30 uur.

broken image