Return to site

ACC 2 houdt blij gevoel over aan kansloze nederlaag tegen Qui Vive

[door Jan Balk]     Na Qui Vive 2 bleek ook Qui Vive 1 veel te sterk voor ACC2. Desalniettemin hielden de Amsterdamse reserves helemaal in de geest van Churandy Martina een blij gevoel over aan de kansloze nederlaag.

Het was niet best wat de eerst battende Amsterdamse reserves op hun bloedeigen eerste veld lieten zien tegen Qui Vive, In de enerverende T20 match was 88 runs het hoogst haalbare. De net geslaagde Stephan Hannema sloeg nog wel een paar enorme zessen. Maar heel veel meer viel er niet te genieten. Zonder problemen passeerde Qui Vive het totaaltje binnen no time voor het verlies van slechts twee wickets.

Huilen

En toch beleefde ik samen met Stephan Hannema een legendarische derde innings. We hebben samen gegeten, samen gedronken, samen gelachen en samen gehuild. Want ons spel was zonder twijfel bij vlagen om te huilen.

Maar bovenal waren we blij. Want alles bij elkaar is het toch wat je er zelf van maakt. En terwijl minstens vijf spelers van Qui Vive na afloop in de kleedkamer nog uren aan het feestvieren waren, genoten wij op het terras met volle teugen. Rob van Boeschoten deelde mee in de absolute vreugde. En niemand minder dan onze eigen Ahmed Zulfiqar kwam ook nog even vertellen hoe ACC 1 in een T20-wedstrijd met meer dan 320 runs aartsrivaal VRA had verslagen.

Blij

We werden er blij van. Helemaal in de geest van Churandy Martina. De Nederlandse sprinter had net goud gewonnen en verloren op de 200 meter in het nabij gelegen Olympisch Stadion. Hij liep als eerste over de finish en werd gediskwalificeerd omdat hij op de lijn was gestapt. Ondanks dit drama weet ik zeker dat Churandy Martina na afloop blij was. Churandy Martina is namelijk altijd blij.

Daar wil ik heel graag een voorbeeld aan nemen. Daarom bleven wij ook blij na onze kansloze nederlaag. Ik pleit sowieso voor veel meer blijere mensen op deze wereld. Het zou het leven nog zo veel mooier maken.

Spektakel: thuis tegen VRA

Komende zondag spelen we thuis de belangrijke wedstrijd tegen VRA 2. Ik gok op een ongekend spektakel en kijk er naar uit. Sterker nog, als ik aan die wedstrijd van komende zondag denk, word ik er nu al ongelooflijk blij van.

Vrijdag 8 juli ACC 2-Qui Vive 0-2 ACC 88/6. U. Mohammed 21, S. Hannema 25. Rohit 2/20.4, Swabnil 2/18/4. Qui Vive 89/2. S. Hariharapu 27*, T. Dabla 36.

Fotobijschrift 1: Sprinter Churandy Martina is altijd blij.

Fotobijschrift 2: Stephan Hannema is ondanks de kansloze nederlaag tegen Qui Vive een blij man.

broken image
broken image