Return to site

ACC 2 nadert veilige positie in Overgangsklasse dankzij hoofdrol Penningmeester Irfan Alim

broken image
[door Stephan Hannema] Afgelopen zondag mocht ACC's tweede weer strijden om de punten tegen Groen & Wit 2. We hadden zeker wat goed te maken kijkend naar de uitwedstrijd tegen Groen & Wit die kansloos werd verloren. Gelukkig waren die rollen nu omgedraaid. Mede dankzij een hoofdrol van Penningmeester Irfan Alim (foto). Als cricketer, hoor :-).
Helaas waren er dit keer geen bondsumpires beschikbaar dus eerst fielden leek ons dan ook de beste optie. Vol goede moed zijn wij het veld ingegaan. Usman van Groen en Wit had er vorige keer in een rap tempo 100+ gemaakt, maar dit keer had hij minder geluk en werd in de derde over knap gevangen door Bas vd Heyde op Mid-Off. En toen ging het best wel snel bij onze mede Amsterdammers. Na 10 overs stonden ze namelijk pas op 33 met een verlies van 4 wickets.

Daarna heeft Groen en Wit het aardig volgehouden. Althans om het te rekken in overs, want de runs kwamen niet op het bord (nouja een beetje extra's dan). Zo stonden ze 15 overs later op 67 runs en dit keer met een verlies van 6 wickets. De nummer 8 en 9 hebben nog een poging gedaan om er een paar runs bij te sprokkelen, maar met een totaal van 107 zaten ze in de 36ste over alle aan de kant. Hier moet natuurlijk ook even bij vermeld worden dat een goede spell van Irfan Alim voor maar liefst 4 slachtoffers heeft gezorgd. Daarnaast Hamdan na 8 overs slechts 12 runs tegen had (en 2 wickets), Shreyas weer de sterren van de hemel spinde (zelfs Michael 'The king of Spin' Dukker, was onder de indruk) en ook Wajdan weer bijzonder goed stond te bowlen.

Met een zeer positieve instellen stapte Roelof en Irfan de ring in om het totaal van 107 te overtreffen! Na een mix-up, moest helaas Roelof de ring verlaten en het stokje over dragen aan Ajit. Hij ondersteunde met goede singles Irfan enorm. Die kon op zijn manier (niet te veel rennen want daar word je moe van!) een redelijk snelle 40 runs binnen tikken. Helaas werd hij in de 17de over gevangen.

Ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat wij dit erg gemakkelijk hebben gewonnen. Maar ik doe het lekker toch! "We hebben dit erg gemakkelijk gewonnen"! Mede dankzij nog een snelle 17 runs van Bassie vd Heyde. En het is toch wel het vermelden waard dat Ajit (17) werd weg gevingerd door Roelof, op een Leg-Spinner van 14 jaar die een Reverse Swingende Googly bowlde :). Dat kan bijna niet! Maar Roelof ik heb altijd geleerd, dat de Umpire altijd gelijk heeft, ook al heeft hij dat niet! Vanaf mijn positie aan de bar ik ik natuurlijk zien dat hij als een HUIS was :).
G&W: 107 ao - M. Athar 12, R. Ali 18 - W. Alim 2v11-6, H. Khan 2v12-8, S. Potdar 1v19-8 en I. Alim 4v31-6.1 (wel een beetje duur hoor Irfan ;))
ACC: 108 v 4 - I. Alim 40, A. Kamboj 17, B vd Heyde 17, S. Ahmed 1v27/6 en A, Mubaraz 2 v 29/4.4.