Return to site

ACC 2 verliest kansloos in Delft van technisch briljant Concordia

[door Jan Balk]  ACC 2 heeft in Delft kansloos verloren van Concordia. Maar om nou te zeggen dat het gezellig was na afloop… Ja natuurlijk? Bij Concordia gebeurt het. Bij binnenkomst wist ik al dat het een mooie dag zou gaan worden op het schitterende kunstgras van Concordia in Delft. Dit had alles te maken met de manier waarop de spelers bezig waren om de screen op te hangen. Wat een plaatje.

Techniek

Concordia speelt voor het eerst in twintig jaar weer in de overgangsklasse. Het team bestaat uit allemaal Indiase toppers. Ze studeren stuk voor stuk bij de Technische Universiteit in Delft. En ze beschikken dan ook allemaal over een uitstekende techniek. Vooral met batten. Maar die screen was technisch ook prima opgehangen.

ACC 2 had het moeilijk tegen het prima bowlende Concordia en kwam op het razendsnelle kunstgras niet verder dan 164 voor 8. De aanstaande vader Xander Udo was met 52 runs de grote man aan Amsterdamse zijde.

Probleemloos

Concordia slaagde er in om dit totaal redelijk probleemloos voor het verlies van zes wickets te passeren. De ene batsman was nog beter dan de andere. Heinrich Rix bowlde nog wel de sterren van de hemel, maar kon de nederlaag ook niet verhinderen.

Bij Concordia zat ook nog eens een voetbalteam op het terras. Zij waren na hun wedstrijd al om 13.00 uur aan het Jupiler bier gegaan. En zo werd elke vier van Concordia met een onwaarschijnlijk gejuich ontvangen, Wat een topsfeer!

Logisch

Wij werden na afloop volledig in de watten gelegd. En Akshay Vishwesh van Concordia was ook nog eens jarig. Hij maakte nul runs, maar zijn taart was heerlijk. Zo werd het al met al ondanks de nederlaag toch nog een topdag. En de volgende wedstrijd tegen Ajax thuis gaan we natuurlijk wel winnen. Maar dat is logisch.

Zondag 5 juni 1016
Concordia-ACC 2 2-0

ACC 164/8. X. Udo 52, D. Lewis 32, A. Alim 29. S. Mahalingam 3/29/8, R. Shukla 2/24/8, A. Vishwes 2/23/5.
Concordia 165/6. M. Sacholev 31, T. Patel 32, V. Chaturvedi 50. H. Rix 4/29/8.

Fotobijschrift 1: De spelers van Concordia hangen de screen op.

Fotobijschrift 2: De jarige Akshay Vishwesh had er nul, maar zijn taart was heerlijk.

broken image
broken image