Return to site

ACC feliciteert Ton Balk met zijn 90ste verjaardag

broken image

[door Rick Thorburn, with a little help from his friends] ACC feliciteert Lid van Verdienste Ton Balk met zijn 90 ste verjaardag. Deze heeft hij afgelopen week met familie en vrienden tijdens een rondvaart cruise in Haarlem zijn verjaardag gevierd. (zie foto onderaan)

Ton is een van de trouwste supporters op ACC. Elke wedstrijd even voor 11:00 uur komt hij aan met zijn eigen stoel om naar ons eerste elftal te kijken of naar zijn eigen zonen Roelof en Jan te kijken. Zijn dochter Marleen is er ook vaak bij om te scoren bij ACC 2. Echt een complete cricket familie. Helaas, zijn vrouw Frida is er niet meer bij omdat zij vier jaar geleden overleden is.

Afgelopen week is Ton 90 jaar geworden en hij is sinds 1941 al lid van ACC. Mensen; dat is 76 jaar lang. Tijdens de innings break van de oefenwedstrijd ACC 1 vs Punjab 1 heb ik met Ton gesproken en kwam ik achter de volgende informatie van deze ongelofelijke man.

Zijn vader was vroeger lid bij AFC, vanaf 1912. Later ging Ton altijd met hem mee naar de wedstrijden op de velden aan de Zuidelijke Wandelweg, waar ook ACC, als 'dochtervereniging' van AFC, vanaf 1921 ging spelen. Pas in 1941 is Ton lid bij ACC geworden. Wij zitten nu in 2017, dus is Ton 76 jaar lid bij ACC. Dit record wordt volgens mij nooit meer gebroken. Ik was zeer blij dat tijdens de innings van de oefenwedstrijd tussen ACC 1 en Punjab 1 alle spelers van ACC 1 onze Ton gefeliciteerd hebben met zijn verjaardag. (zie foto onderaan).

Ton is sinds 1941 lid van ACC geweest, heeft veel jaren in ACC 2 gespeeld en was zeker 15 jaar of langer aanvoerder van ACC 4 waaruit veel topcricketers later in ACC 1 hebben gespeeld. In de zomer heeft Ton cricket gespeeld en in de winter basketbal. Al in 1971 (!) benoemde ACC hem tot Lid van Verdienste. Lid van SGS is hij sinds 1970. Als vrijwilliger heeft Ton heel veel jaren als penningmeester voor de KNCB gewerkt. Ook van die organisatie is hij Lid van Verdienste..

Oefenwedstrijd ACC 1 vs Punjab 1

ACC 1 228/8 Saqib 81, Rehmat 58, Zikander 38

Punjab 171/8 Asad vier wickets

broken image
broken image