Return to site

'How's That Mate' vraagt John aan Jan in nieuwe rubriek

Van Vliet mailt met Balk en Balk mailt met Van Vliet

broken image
broken image

[door de redactie] 'How's That Mate' is een nieuwe rubriek op deze prachtsite van ACC. Daarin wisselen leden mailtjes uit. Nu John van Vliet, die zich richt tot Jan Balk. Waarop een reactie van Jan wordt verwacht. Maar dit hoeft geen blijvende John/Jan-show te worden. Want als andere leden zich geroepen voelen zo cricketzaken van zich af te schrijven hier: welkom!

Ha Jan,

Hoe is het? Het wordt weer hoog tijd voor cricket en ik heb je lang niet gezien dus stuur je maar eens een mail. Ik heb trouwens bijna niemand van ACC gezien de laatste tijd. Jij? Van harte nog met je vader trouwens. 90 jaar (!) en nog altijd langs de lijn. In weer en wind en zelfs al weer bij de eerste oefenwedstrijd van het eerste. Hebben jullie een nieuwe stoel gegeven voor aan de boundary? Eentje die nog een jaar of 15 mee kan.

Trouwens, eindelijk ook weer eens een Balk op de teamfoto van ACC 1… Was jij de laatste of Marleen als scoorster? De volgende is natuurlijk Tibo. Is die al in vorm? Volgende week begint de jeugd met trainen. Dan gaat de club weer leven. Of leeft die al? Dat bepaal jij altijd. 

Heerlijk zo’n nieuw seizoen. Nieuwe kansen, nieuwe hoop. Natuurlijk wordt ACC1  kampioen. Kan toch niet anders met de jongste captain van de topklasse. Echt geweldig dat Saqib nu aanvoerder is trouwens. En dat zijn broers zijn gebleven ook. Ik denk dat die jongens best al aanbiedingen krijgen van andere clubs maar ze blijven ACC’er. Mooi!

 

De nieuwe pro is ook een topper. Zo kom je de winter altijd een beetje door. Zodra de naam bekend is internet op en zoeken naar statistieken. Los van vroeg opstaan om af en toe wat cricket van de andere kant van e wereld te zien. En nu de IPL. Wat een spektakel. Maar goed onze nieuwe pro Morné van Wyk speelde voor Zuid Afrika op Lord’s tegen Engeland (verloren dat wel). Laatste interland was in 2015 in Durban tegen Nieuw Zeeland (maakte er 58 en won). Geen bowlingcijfers gevonden, logisch want het is een keeper. Nam 700 vangen ofzo in alle competities en niveaus in zijn carrière. Dan zal-ie er bij ons toch ook wel 25 vasthouden dit jaar.

 

Zeker op de nieuwe mat. Mooi trouwens dat de spelers van het 1e  die zelf hebben neergelegd. Twee mailtjes van Stephen Hannema en daar stonden ze allemaal om de hands uit de mouwen te steken. Dat moet ook net lekkerder spelen als je zelf de mat hebt neergelegd en precies waar de fijne plekjes van de pitch zitten.

 

Ik heb ook nog beetje de andere oud ACC’ers gevolgd. Roelof van der Merwe maakte er dik 200 in zijn 1e innings van het seizoen tegen Oxford. Vriendschappelijk maar toch… Mangi breekt door als international bij Zuid Afrika. Graeme zit vast in de ploeg bij Gloucester en was heel goedkoop in zijn1e wedstrijd. Paul van Meekeren (mogen we toch ook wel beetje ACC’er noemen?) heeft een vast contract bij Somerset. Ongelooflijk dat die allemaal bij ons hebben gespeeld. Anton als coach bij Otago niet te vergeten. Het Nederlands elftal dat op de rand van kwalificatie staat om als volwaardig eendaags land te worden toegelaten. Dan komen er ieder jaar grote landen hier spelen.  Ongelooflijk toch. Jij bepaalt natuurlijk of ACC leeft, maar ik zeg het Nederlands cricket leeft! En het is nog maar april.

Maar belangrijkste is dat de jeugd weer begint. Ben jij manager/coach/rijder/scorer/umpire? Of alles tegelijk zoals de meeste jeugdleiders bij cricket in Nederland? Ze zullen wel hard moeten trainen met Zulfi sr in de kooi. Daar worden ze goed van. Hebben wij tenminste wat om naar te kijken over een  jaar of 40/50 als we zelf 90 zijn.

Ga jij weer spelen trouwens? In 2e? Of veteranen? Jou kennende allebei. Overtje of 20 per weekeinde kan toch nog wel? En je gaat ook steeds vaker runs maken zag ik vorig jaar.

Ik hoop van je te horen. Zie je in de kooi. 

Groet!, 

John van Vliet