Return to site

ACC Fifty Not Out-lid Duco Ohm zwaait af als voorzitter SGS

broken image

[door ACC-secretaris E. P. Knüpfer] Ons gerespecteerd Fifty Not Out lid heeft afgelopen zaterdag 30 maart na zo’n 20 jaar voorzitterschap van de Nederlandse forty club Still Going Strong (SGS) tijdens de ALV de bestuurshamer aan zijn opvolger Pieter van der Hammen overgedragen.

Duco (1937) trad in 1984 toe tot het bestuur, werd in 1989 voorzitter en heeft de grootste cricketclub van Nederland liefst 36 jaar gediend. Hij is niet alleen voor SGS, maar ook voor het Nederlandse cricket van onschatbare waarde geweest en zal dat ook nu hij geen deel meer uitmaakt van het bestuur van SGS zondermeer blijven.

Naast zijn vele bestuurlijke werkzaamheden was Duco ook een graag geziene umpire op de cricketvelden. Hij leidde in meer dan 700 (!) wedstrijden, waaronder diverse door de ICC georganiseerde internationale toernooien in binnen- en buitenland. Duco was, met zijn imposante verschijning, aimabele karakter en gedegen kennis van zaken, voor velen dé nummer één umpire van Nederland.

Duco is voor zijn vele werkzaamheden in de cricketsport meerdere malen onderscheiden en is naast erevoorzitter van SGS en drager van het Gouden Ereteken van SGS, onder andere ook erelid van de KNCB, Honorary Member van de Deense en Engelse forty clubs en last but not least Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens de ALV van SGS werd Duco ook toegesproken door SGS-lid en tevens ACC-Fifty Not Out-lid Joep Hesseling, die een mooi gedicht aan Duco opdroeg. Ook Duco’s echtgenote, Lideke, scoorster van SGS sinds mensenheugenis, werd uitdrukkelijk hartelijk dank toegezegd voor al die jaren trouwe support. Naast een grote bos bloemen voor Lideke werd Duco en Lideke een etentje aangeboden met (oud-)bestuursleden van SGS en hun echtgenoten.

ACC is trots op Duco en Lideke en spreekt de wens uit dat beiden nog vele jaren, en in goede gezondheid, op ACC en langs de cricketvelden van hun geliefde sport mogen genieten.