Return to site

Winnaar T20-competitie naar ECL-evenement in Spaanse La Manga

[door de redactie] Tijdens de komende ALV zal het KNCB-bestuur voorstellen om in de komende jaren de winnaar van de T20-competitie af te vaardigen naar het ECL Europe Cricket Champion League-T10-evenement in het Spaanse La Manga/Murcia (29-31 juli). ‘’Hierdoor wint de T20-competitie aan nodige importantie’’, laat Competitieleider a.i. Bart Kroesen namens de KNCB weten.

Zie hierna in de tabel de wedstrijden in de Poule Amsterdam/Haarlem. ACC1 speelt de eerste T20 op vrijdagavond 28 juni: thuis tegen Bloemendaal. De kwartfinales worden gespeeld op vrijdag 16 augustus, de finale de dag erna. Locatie nog niet bekend.

Kroesen in het KNCB-bericht: ‘’Bij het samenstellen van de T20 competitie dit jaar is er nog niet getoornd aan de regionale indelingen in de poule fase. Ook dit jaar zijn er dus 4 poules, waarvan de nr.1 en de nr.2 zich plaatsen voor de kwart finale op vrijdag 16 augustus. Om mogelijkheid te houden de finale dag te verplaatsen in geval van regen, vindt de Finale Dag plaats op zaterdag 17 augustus. Niet ideaal, maar wel de best beschikbare optie.

‘’In het schema is rekening gehouden met alle tours en wedstrijden van vertegenwoordigende teams en ook de deelname van VOC aan het ECL event van dit jaar.

‘’Gezien de belangen die op het spel staan in de T20 competitie zal het niet toegestaan zijn om wedstrijden te spelen op andere dan de aangewezen data,’’ aldus het KNCB-bericht van vandaag.

broken image