Return to site

ACC rond met geroutineerde Zuid Afrikaanse wicketkeeper/batsman Morné van Wyk

Saqib Zulfiqar (20) benoemd tot captain ACC1

broken image

[door Michael van Os] Morné van Wyk is de naam en hij is (net) 38 jaar jong. Speelde nog in augustus 2015 zijn laatste ODI voor Zuid Afrika (tegen Nieuw Zeeland). En is still going heel strong als wicketkeeper en hard hitting-batsman in de ZA-crickettop. Bij de Dolphins, waarvan hij tot dit seizoen vier jaar lang captain was. En voor wie hij onlangs nog een century scoorde in een 1-daagse wedstrijd.

ACC is uiteraard heel blij dat zijn aanstelling gelukt is. Morné brengt een schat aan internationale ervaring mee naar Amsterdam. Voorzitter Guido Dukker meldt dat het contract is getekend en de noodzakelijke documenten werkvergunning en visum verleend.

 

Het contact is tot stand gekomen via oud-ACC-wicketkeeper/batsman, ZAffie en clubvriend Heino Kuhn, die zelf niet kon komen dit seizoen wegens verplichtingen bij Zuid Afrikaanse vertegenwoordigende elftallen.

Van Wyk is primair aangezocht als wicketkeeper voor ACC1, maar ook uiterst nuttig als batsman (right-hander). En kan desgewenst nog een aardig balletje bowlen ook. ESPNCricinfo omschrijft Morné als 'slow left-arm orthodox.' Tevens kan hij waardevolle adviezen geven aan ACC's nieuwe jonge captain dit seizoen, de 20-jarige Saqib Zulfiqar (congrats Saqib! - foto beneden). Voormalig captain Usman Malik blijft onderdeel van de ACC1-selectie uitmaken komend seizoen.

Behalve voor Zuid Afrika en nu nog steeds de Sunfoil Dolphins, waarvoor Morné van Wyk nog twee of drie seizoenen hoopt te spelen, kwam hij in zijn lange cricketcarrière uit in teams als Eagles, Free State, Kolkata Knight Riders, KwaZulu-Natal en Quetta Gladiators. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen. Welcome to ACC, Amsterdam and Holland, Morné!

broken image